Zoektocht naar de ideale laptop

Zoektocht naar de ideale laptop

In je zoektocht naar een nieuwe laptop is het soms moeilijk om het bos door de bomen te zien. Ik laat je zien hoe je steeds de beste keuze maakt.

Op internet vind je heel wat webshops terug om online je nieuwe laptop aan te schaffen. Maar het is niet zo eenvoudig om de beste laptop aanbiedingen te vinden.

Kenmerken van een goede laptop

Welke laptop de beste keuze voor jou is, is voor een groot stuk afhankelijk van wat je er precies mee wenst te doen. Wens je enkel je e-mails te lezen en af en toe een tekstje te typen? Bewerk je regelmatig grote video’s? Of ben je een fervent gamer? Toch zijn er een aantal kenmerken die elke goede laptop sowieso moet hebben:

  • Beeldschermresolutie. Een Full-HD resolutie (1920 x 1080) is niet alleen handig om aangenaam naar je favoriete films en series te kijken, maar ook om foto’s en video’s te bewerken en om comfortabel te werken bij het maken van teksten en mailen. Voor mij is Full-HD resolutie een minimum.
  • Harde schijf. Kies zeker voor een toestel met een SSD harde schijf. Met een SSD schijf start je computer niet alleen veel sneller op dan met een traditonele harde schijf, maar ook het werken zelf gaat een stuk vlotter zoals het openen van bestanden en het wisselen tussen programma’s. Let er wel op dat je SSD schijf voldoende groot is. Hier raad ik aan om voor minstens 256 GB te gaan en liefst (als je budget het toelaat) voor 512 GB te kiezen.
  • Intern geheugen. Het intern geheugen is het werkgeheugen van je computer. Hoe meer intern geheugen, hoe sneller je laptop werkt. 4 GB is een absoluut minimum op vandaag. Als je budget het toelaat, kies je hier beter voor 8 GB.

Gevonden: ideale laptop

Hoe kun je nu eenvoudig de beste laptop kopen, rekening houdend met deze kenmerken? Op de vergelijkingssite Knibble kun je laptops vergelijken door deze kenmerken als filter te gebruiken. Zo krijg je enkel nog laptops te zien die aan jouw eigenschappen voldoen.

Klik je door naar één specifieke laptop, dan zie je op de prijsgrafiek het verloop van de prijzen van het product. Dit maakt inzichtelijk hoe de prijs fluctueert op meer dan 180 shops. Daarnaast is het mogelijk om een beknibbel-wekker te zetten op een product waarmee je een seintje krijgt als je ideale laptop de door jou ingestelde prijs bereikt. Zo zit je in no time gezellig op je nieuwe laptop te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *