Zo blijf je langer thuis wonen

Zo blijf je langer thuis wonen

Om op oudere leeftijd in je eigen huis te blijven wonen, is de droom van velen. En dat is niet zo onhaalbaar als je denkt.

Hieronder volgen een aantal eenvoudige acties die je kunt doen om langer thuis te blijven wonen.

Boodschappen aan huis

Veel zaken kun je al online bestellen, maar wist je dat ook de grote supermarktketens op deze kar springen. Nog niet alle supermarkten bieden deze service overal aan en vaak is de prijs ook te hoog om dit op regelmatige basis te doen. Maar misschien wel mogelijk voor je wekelijkse boodschappen?

Een andere optie die veel supermarkten aanbieden is om je boodschappen te doen en jij hoeft ze enkel nog af te halen. Dit is direct een heel stuk goedkoper. Of misschien willen je buren je wel helpen met je wekelijkse boodschappen?

Een traplift installeren

Met het ouder worden vormt de trap in je huis vaak een probleem. Toch hoeft dit niet zo te zijn. Met een traplift kun je weer veilig de trap op en af. Maar zijn trapliften dan niet te duur en moeilijk te installeren? Niet noodzakelijk! Door de prijzen van trapliften te vergelijken, vind je zeker een oplossing die past in jouw budget.

Vereenvoudig je bezittingen

Doe overbodige spullen weg: zo hoef je minder af te stoffen en toestellen te onderhouden die je toch bijna nooit gebruikt. Je kunt ze verkopen via internet, schenken aan de kringwinkel of er misschien een familielid of kennis blij mee maken. Begin hier vroeg genoeg mee, want je hebt meer spullen dan je denkt!

Laat ook geen spullen rondslingeren op de vloer en elimineer zoveel mogelijk tapijten in je huis. Zo beperk je het risico op struikelen en vallen.

Maak je eigen drank

Het sleuren met flessen water of limonade is vaak één van de lastigste zaken bij het boodschappen doen. Waarom geen kraantjeswater drinken? Of schaf je een sodastream machine aan. Daarmee maak je je eigen bruiswater en de lekkerste limonades. Lekker makkelijk en je gebruikt minder plastic wegwerpflessen. Dat is pas duurzaam genieten!

Gemakkelijke douche

Een bad in- en uitraken is niet zo evident bij het ouder worden. Kies daarom voor een aangepast bad of een douche. Ideaal is een inloopdouche zonder opstapje. Voorzie een stoeltje om in je douche te zetten en een aantal stangen zodat je gemakkelijk kunt zitten of je terug recht kunt trekken. Zorg ook voor een handige thermostatische mengkraan zodat je heel eenvoudig de ideale watertemperatuur kunt instellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *