Zen in je tuin

Zen in je tuin

In ons drukke leventje is het belangrijk om minstens één plek, in of rondom, je huis te hebben waar je helemaal tot rust kan komen. En waar kan dat beter dan in je tuin? De combinatie van ontspannen en het buiten zijn is ideaal, alleen heeft je tuin daar eerst nog wat aanpassingen voor nodig.

Oosterse elementen

Een ‘echte’ Zen-tuin is een spirituele tuin waarbij er een balans is tussen natuurlijke elementen, ook wel steen- of rotstuin genoemd. Deze tuin kent veel Oosterse elementen met water, groen en steen. Denk hierbij aan sierkeien, vijvertjes of kleine watervallen en planten zoals de Japanse esdoorn of bamboe.

Rust creëren

Ben je niet zo van de Japanse inrichting maar wil je wel rust creëren in je tuin, zorg er dan voor dat je je houdt aan het less-is-more principe. Gooi je tuin niet vol met allerlei verschillende tuinmeubelen, verlichting en tierelantijntjes. Wees bewust van de stijl en zorg ervoor dat alles bij elkaar past, dit zorgt namelijk voor eenheid en rust.

Comfort

Comfort is een belangrijk onderdeel van ontspanning. Als het eerste zonnetje zich laat zich laat zien wil je direct in je loungestoel kunnen vallen, zonder eerst je halve schuur leeg te moeten halen om de stoel tevoorschijn te kunnen halen. Daarom is het dus belangrijk om te investeren in duurzame tuinmeubelen, welke bestand zijn tegen onze weersomstandigheden en niet te veel onderhoud nodig hebben.

Genieten

Je tuin zou jouw plekje moeten zijn waar je niets moet. Zorg dus voor een opgeruimde tuin en plan eens in de zo veel tijd een momentje in om je tuin even bij te werken. Als je dat met regelmaat bijhoud, dan kan je echt ontspannen. Laat lekker je telefoon binnen en geniet van de zon en de mensen die je daar om je heen hebt. Leef in het moment, de rust komt dan vanzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *