Winterse vegetarische gratin met uien en linzen

Winterse vegetarische gratin met uien en linzen

Een hartige vegetarische ovenschotel die volop gezelligheid  brengt op je bord.

Nodig: (voor 4 personen)

  • 4 grote uien
  • 150 gram linzen in blik
  • 2 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 6 aardappelen
  • 1 eetlepel boter
  • een scheut melk
  • nootmuskaat
  • paneermeel
  • zwarte peper

Doen:

  1. Schil de aardappelen en kook ze.
  2. Maak de uien schoon en hak ze in snippers.
  3. Giet de linzen af.
  4. Stoof de uien in olijfolie glazig. Voeg de linzen toe en kruid af met peper.
  5. Giet de gekookte aardappelen af. Voeg de boter toe samen met de melk. Rasp nootmuskaat over de aardappelen. Stamp de aardappelen tot puree.
  6. Neem een ovenschaal en stort de uien-linzen saus in de schaal.
  7. Bedek met een laag aardappelpuree.
  8. Strooi een laagje paneermeel over de puree.
  9. Zet de ovenschaal even in de oven: op 180 °C voor 10-15 minuten.

Tip:

  • Wil je een extra krokant korstje? Zet de ovenschaal dan nog 5 minuten onder de grill.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *