Een hartige vegetarische ovenschotel die volop gezelligheid brengt op je bord.
Nodig: (voor 4 personen)
- 4 grote uien
- 150 gram linzen in blik
- 2 takjes tijm
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 6 aardappelen
- 1 eetlepel boter
- een scheut melk
- nootmuskaat
- paneermeel
- zwarte peper
Doen:
- Schil de aardappelen en kook ze.
- Maak de uien schoon en hak ze in snippers.
- Giet de linzen af.
- Stoof de uien in olijfolie glazig. Voeg de linzen toe en kruid af met peper.
- Giet de gekookte aardappelen af. Voeg de boter toe samen met de melk. Rasp nootmuskaat over de aardappelen. Stamp de aardappelen tot puree.
- Neem een ovenschaal en stort de uien-linzen saus in de schaal.
- Bedek met een laag aardappelpuree.
- Strooi een laagje paneermeel over de puree.
- Zet de ovenschaal even in de oven: op 180 °C voor 10-15 minuten.
Tip:
- Wil je een extra krokant korstje? Zet de ovenschaal dan nog 5 minuten onder de grill.