Winterse hutsepot

Een echt winters gerecht. Ik maak het zo:

Nodig: (voor heel veel hutsepot: 6-8 personen)

  • 1 kilo wortelen
  • 5-6 grote aardappelen
  • 500 gram spruitjes, ik kies diepvriesspruitjes. Dat scheelt heel wat kuiswerk.
  • optioneel: 4 raapjes
  • 1 selder;
  • 2-3 preien
  • 2 grote uien
  • 6 vetarme rundsbouillonblokjes
  • 5 laurierblaadjes
  • scheut olijfolie
  • 6 varkens-rundworsten, in korte stukken gesneden.
  • peper (en zout)

Doen:

  1. Maak de groenten stoofklaar: schillen, pellen, in grove stukken snijden.
  2. Doe een flinke scheut olijfolie in een grote pot en laat even warm worden.
  3. Voeg de uien toe en stoof ze glazig.
  4. Doe er nu de rest van de groenten bij, leng aan met een liter water, de bouillonblokjes en de kruiden.
  5. Doe er de worst bij.
  6. Laat op een zacht vuur stoven tot alles gaar is.
  7. Stamp eventueel fijn. Dat hangt er een beetje van af hoe fijn of grof je je groenten hebt gesneden.
  8. Serveer eventueel met een toefje mosterd.

Tip: 

Hutsepot over? Dit gerecht kan je invriezen voor een volgende maaltijd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *