Waarom kleuren goed voor je is

Ook al de kleurboeken voor volwassenen gezien?  Meer en meer mensen geven zich over aan de trend. Dit is er eentje die goed voor je is.  Kleuren werkt therapeutisch, het helpt je te ontstressen. Dus laat je maar gaan, go with the flow! Je krijgt alvast een gratis kleurplaat om het uit te proberen.

Waarom is kleuren nu eigenlijk goed voor je?

  • Het helpt je om je helemaal te concentreren op één iets: kleuren. Al de rest laat je even los. Je bent dus helemaal in het nu. Los van zorgen, dagelijkse beslommeringen.
  • Je bent met je handen bezig: dat helpt ons primitieve brein te ontstressen. Je handen moeten bezig zijn, om dat te kunnen bereiken, en bij kleuren zijn ze de hele tijd in de weer.
  • Het herhalend bezig zijn, heen en weer wrijven met een potlood over een kleurvlak, is zeer ontspannend, bijna meditatief.
  • Kleurkeuze ondersteunt je emotionele beleving. Als je boos bent kan een intens kleurenpalet van rood je helpen om stoom af te laten…of kleuren met blauwtinten helpen je af te koelen…Je komt weer helemaal in het reine met jezelf. Enkele mogelijke kleuren en hun achterliggende kracht:

Rood:  hartstocht, liefde, actie, dynamiek, inspirerend, motiverend en stimulerend.

Roze: zachtheid, vriendelijkheid, romantiek, tederheid, liefde, jeugdigheid, genegenheid, geboorte, zoet. Een kleur die vaak ook voor onvoorwaardelijke liefde staat.

Oranje: vuur, warmte, geborgenheid. Oranje is de kleur van aandacht, vitaliteit, beweging, energie, vrolijkheid, warmte, plezier en kracht.

Geel: haat, verraad en bedrog, maar ook vrolijk, groei, optimisme, nieuw leven en vreugde.

Groen: de natuur, schenkt rust, vrede en een gevoel van verbinding hebben, jeugdigheid, jong zijn, onervaren, lente , genegenheid.

Blauw: de kleur van het verstand, communicatie, zich uiten, creativiteit, zelfexpressie. Een kleur die ontspanning en koelte geeft. Blauw schept afstand.

Paars: spiritualiteit, bewustzijn, inzichten en diepzinnigheid.

Wit: reinheid, zuiverheid, puur zijn,  volmaaktheid, verlossing en verlichting.

Zwart: aarde en aarding. Kan somberheid tot uitdrukking brengen of versterken. Wordt ook wel geassocieerd met duisternis, duistere machten, het kwaad, donkere kanten van jezelf.

Bruin: staat ook voor aarding en natuur.

 

Zin gekregen om er aan te beginnen?  Hier heb je alvast een kleurplaat om je expressie op te botvieren.

kleurplaat_mandala1

Zin in meer? Dit zijn enkele leuke kleurboeken voor volwassenen:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *