Waarom een aluminium tuinstoel zo fijn is

Waarom een aluminium tuinstoel zo fijn is
In veel tuinen en terrassen zie je stijlvolle aluminium tuinstoelen. Logisch, want aluminium heeft vele voordelen.

Voordelen van aluminium tuinstoelen

  • Stijlvol en strak. Aluminium tuinstoelen hebben een tijdloos, stijlvol en strak uiterlijk waardoor het zeer goed staat in een moderne tuin.
  • Sterk materiaal. Het is heel slijtvast en bestand tegen alle weersomstandigheden. Zo is het ook UV-bestendig. Je kunt je aluminium tuinstoel dus gerust buiten laten staan en er toch jarenlang plezier van hebben. Bovendien zijn ze meestal voorzien van een beschermende coating om roestvorming tegen te gaan.
  • Een licht materiaal. Dit is misschien wel het belangrijkste voordeel van aluminium. Het is een echt pluimgewicht. Je kunt je aluminium tuinstoelen moeiteloos verplaatsen. Ben jij iemand die graag je tuinstoelen dikwijls verplaatst, dan is aluminium echt aan te raden. Ook maakt het lichte gewicht het eenvoudig om je tuinstoelen op te bergen als je ze niet gebruikt.
  • Ook voor gebruik binnen. Aluminium stoelen zijn elegant en licht waardoor je ze perfect binnen in je huis kunt gebruiken. Kom je een stoel tekort in je woonkamer: haal je aluminium tuinstoel naar binnen. Supermakkelijk!

Nadelen van aluminium tuinstoelen

Het grootste voordeel, namelijk dat aluminium zo licht is, is tevens misschien wel het grootste nadeel. Staan jouw tuinstoelen in een windrijke omgeving, dan kunnen ze makkelijk verschuiven of misschien zelfs wel omverwaaien door een strakke westenwind. Het is dan ook aan te raden om je tuinstoelen op te bergen indien er veel wind wordt verwacht. Kies daarom best voor stapelbare stoelen: zo nemen je tuinstoelen niet je volledige bergruimte in beslag.
Een ander nadeel is dat aluminium in de volle zon erg heet kan worden.

Onderhoud

Aluminium heeft weinig onderhoud nodig om toch mooi te blijven. Eventueel vuil kun je makkelijk verwijderen met wat warm water, een allesreiniger en een zachte (niet schurende) spons. Een simpele sproeibeurt met een tuinslang verwijdert makkelijk het stof die erop ligt.

Wist je dat?

  • Aluminium is in alle kleuren verkrijgbaar, niet enkel in het gekende grijs. Heb je dus liever een vrolijk kleurtje? Met een aluminium poedercoating is het geen probleem.
  • Liever geen tuinstoel volledig in aluminium? Je kunt ook wicker stoelen krijgen waarbij het frame (en dus ook de poten) aluminium is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *