Ben je op zoek naar eenvoudige lekkere receptjes voor tijdens de paasvakantie, dan is dit er eentje om te onthouden. Kinderen zijn er dol op. Dit recept is een flink stuk minder vetrijk dan de originele variant die gebakken wordt in frituurvet. Je kan er alle kanten mee uit. Je kan de vogelnestjes zelfs meenemen tijdens een picknick …als het weer een beetje mee wil zitten…Nodig voor 4 personen:
- 3 zachtgekookte en gepelde eieren
- 4 oudbakken boterhammen, in koud water geweekt
- 2 uitjes, fijn gesnipperd
- 2 rauwe eieren
- 1kg gemengd gehakt
- (zout) en peper
- paprikapoeder
Bereiding:
- Knijp de boterhammen uit. Meng samen met de uien, de rauwe eieren, het gehakt en de kruiden tot een glad mengsel.
- Neem een silicone bakvorm (bij voorkeur een rechthoekige) en vul de bodem aan met het vleesmengsel.
- Leg er de gepelde eieren mooi achter elkaar op.
- Dek toe met de rest van het vleesmengsel.
- Zet in de microgolfoven bij 600 watt voor zo’n 30 minuten. Laat het vleesbroodje zeker nog 10 minuten rusten voor je het in plakken gaat snijden.
- Dien de vogelnesjes op met tomatensaus en aardappelpuree.
Tip:
- Deze versie van vogelnestjes is veel minder vet. Je zal merken dat eenmaal het broodje klaar is, je het vrijgekomen vet zo weg kan gieten in de gootsteen! Een gezondere kinderfavoriet!
- Probeer er eens een currysausje bij i.p.v. tomatensaus. Verrassend anders! En samen met rijst geeft het ook een leuke combinatie!
- Je kan deze plakjes ook meenemen voor een picknick. Doe ze ter plaatse tussen een broodje met wat sla en tomaat: lekker!