Visualiseer je wifi netwerk

Heb je last van een traag wifi netwerk of heb je op sommige plaatsen in je huis helemaal geen bereik? Hoewel er talloze tools bestaan om de signaalsterktes uit te meten, is het niet zo eenvoudig om een globaal overzicht te krijgen. Gelukkig is er NetSpot.

Met NetSpot (gratis beschikbaar voor Windows en Mac)  kun je alle beschikbare wifi netwerken analyseren om zo een beter inzicht te krijgen in de wifi dekking in je huis. Als je de applicatie opstart, krijg je in de Discover mode een overzicht te zien van alle beschikbare netwerken met informatie zoals de signaalsterkte en het gebruikte kanaal. Hiermee kun je al zien hoe de verschillende netwerken presteren op de locatie waar je nu bent. Hoe dichter het signaal bij 0 ligt, hoe beter.

netspot_discover

Je kunt hier ook de details raadplegen waarbij je dan de gegevens in de tijd kunt raadplegen.

netspot_discover_detail

Wifi sterkte op een grondplan

De kracht van NetSpot zit hem echter in de Survey mode. Hier is het mogelijk om een grondplan van je huis in te laden (als grafisch bestand zoals png, jpg of bmp). Daarop zie je dan een overzicht van de dekking van alle aanwezige wifi netwerken of van de geselecteerde wifi netwerken. Dit is handig aangeduid met verschillende kleuren zodat je in 1 oogopslag een compleet overzicht hebt. Ook kun je zo perfect nagaan welk netwerk zorgt voor de beste dekking in je bureau. Op basis van deze informatie kun je dan besluiten om een bijkomende access point te plaatsen of om een bestaande access point een andere (en betere) locatie te geven.

netspot_survey

Nieuwe survey

Om een nieuwe Survey te starten kun je hier de detailinstructies lezen, maar in het kort komt het hierop neer:

  1. Je laadt een grondplan van je huis in.
  2. Klik op 2 punten in je grondplan en geef de afstand in.
  3. Wandel door je huis (of de plaatsen waar je de signaalsterktes wil controleren) en klik op het grondplan op de locatie waar je staat. Eventjes wachten tot er een groene cirkel verschijnt (dit betekent dat de signalen gemeten zijn). Hierna ga je naar de volgende locatie en klik je terug op het grondplan waar je je bevindt.
  4. Als je je volledige huis behandelt hebt, klik je onderaan op ‘Stop Scan’.
  5. Selecteer vervolgens aan de linkerkant de netwerken waarvan je een visuele voorstelling wilt zien.

 

 

NetSpot kun je gratis downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *