Vind meer met Google: 9 tips die je nog niet kent

Dat je Google kunt gebruiken om vliegensvlug alle informatie terug te vinden over het onderwerp dat je wenst, is hopelijk geen geheim meer voor je. Maar wist je dat je nog heel wat meer met Google kunt doen?

Om efficiënt informatie terug te vinden gebruik je uiteraard Google. Google ontleent zelfs het bestaan aan het werkwoord googelen, wat zoveel betekent als het zoeken naar informatie op internet. Kijk zeker ook eens naar deze 7 tips om te zoeken met Google als een pro om nog betere zoekresultaten te verkrijgen.

Maar wist je dat je ook deze dingen kon terugvinden met Google?

 

 1.  Huidige tijd. Door te zoeken naar het woord ‘tijd’ krijg je te zien hoe laat het is op de plaats waar je bent. Wil je weten hoe laat het ergens anders is, geef dan het woord ‘tijd’ in gevolgd door de stad waar je de tijd wenst te weten. Je ziet ook de datum en de tijdzone tussen haakjes in het resultaat.
  google_tijd
 2. Rekenen. Tik je rekensom in het zoekvenster en Google berekent razendsnel het resultaat. Het resultaat is een rekenmachine waarbij de knoppen echt werken! Test het zelf maar eens uit. Meer weten over wat je precies allemaal kunt berekenen, klik dan onder de rekenmachine op ‘meer informatie’.
  google_rekenen
 3. Weervoorspelling. Zoek naar het woord ‘weer’ om de weersvoorspelling te zien waar je momenteel bent. Plaats de locatie erbij en je krijgt de weersvoorspelling op die locatie te zien. Je kunt zowel de temperatuur, neerslagkans als wind bekijken voor de komende dagen. Ideaal als je een tripje plant.
  google_weer
 4. Treininformatie. Wil je weten wanneer de volgende trein van Antwerpen naar Oostende vertrekt, geef dan ‘antwerpen oostende trein’ in het zoekvenster van Google in. Je ziet de volgende treinen met telkens het vertrekuur, aankomstuur, de totale duurtijd en hoeveel keer je moet overstappen.
  google_trein
  Wens je meer informatie over een bepaalde rit, klik er dan op en je krijgt alle details te zien.
  google_trein_detail
 5. Voetbaluitslagen. Een hevige supporter van een bepaalde voetbalploeg? Door ‘voetbal’ gevolgd door je ploeg in te tikken, krijg je direct een overzicht van de volgende wedstrijden te zien.
  google_voetbal
  Wil je de uitslag van een bepaalde wedstrijd weten? Ook dat kan. Tik gewoon voetbal gevolgd door de 2 ploegen in Google en je krijgt een overzicht van de laatst gespeelde wedstrijden tussen die 2 ploegen met de uitslag.
  google_voetbal_wedstrijd
 6. Beursinformatie. Is beleggen je hobby of wil je de koers van een bedrijf puur uit interesse kennen? Geen probleem. Google zoekt het voor je op.  Je geeft ‘koers’ in gevolgd door het bedrijf waarvan je de beurskoers wil weten.
  google_beurskoers
 7. Afstand bepalen. Benieuwd om te weten hoe ver het is van Brussel naar Barcelona. Je geeft in Google ‘afstand brussel barcelona’ in en Google toont je een Google Maps kaart met de afstand en de reistijd er bij. Google gaat er hierbij van uit dat je vervoermiddel een auto is. Wens je per trein, te voet of per fiets te gaan. Ook dat is mogelijk door op het gepaste icoontje te klikken. Zo kun je nagaan dat je er per fiets van Brussel naar Barcelona ongeveer 75 uur over doet!
  google_afstand
 8. Informatie over dorp of stad. Geef de naam van het dorp of de stad in waarover je meer wil weten en aan de rechterkant verschijnt er een overzicht met kerninformatie uit Wikipedia. je kunt hierop doorklikken om meer informatie te weten te komen.
  google_stad
 9. Adres opzoeken. Geef een adres in het zoekvenster van Google en het resultaat is een Google Maps kaart. Klik op de kaart om direct naar dit adres in Google Maps te gaan.
  google_adres

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *