Verspil minder papier met een uitwisbaar schrift

Hoewel ik veel op mijn computer werk en de meeste zaken elektronisch bijhoud, heb ik toch nog dikwijls de behoefte om terug te grijpen naar pen en papier.

Snel een telefoonnummer noteren, een boodschappenlijstje maken, opschrijven wat je nog moet doen, een tussenresultaat noteren; dit alles gaat nog steeds sneller met pen en papier. Ook nu ik alles steeds bij me heb op mijn smartphone is er een nieuw probleem ontstaan: tijdens een telefoongesprek iets noteren lukt dan niet meer en zo grijp ik spontaan terug naar pen en papier.

Herbruikbaar schrift

Aangezien ik het spijtig vind om papier te moeten verspillen voor mijn losse notities en krabbels, ben ik blij dat ik het herbruikbare schrift van Correctbook ontdekt heb. Een herbruikbaar schrift kun je vergelijken met uitwisbaar papier waarbij je je aantekeningen met een speciale uitwisbare stift maakt en nadien kunt uitwissen om zo te hergebruiken. Het is dus een eindeloos bruikbaar duurzaam schrift.

Een uitwisbaar schrift moet voor mij aan een aantal zaken voldoen:

  • Handig formaat. Het moet een handig formaat zijn dat je steeds kunt meenemen. Op die manier ga je er het meeste gebruik van maken en dat is toch de bedoeling.
  • Dezelfde schrijfervaring als op papier. De pen moet dun schrijven en tijdens het schrijven wil ik het gevoel hebben dat ik schrijf op papier.
  • Gemakkelijk fouten corrigeren. Het moet mogelijk zijn om iets in je geschreven tekst uit te wissen, zonder dat je de volledige pagina moet uitwissen of zonder dat je per toeval stukken tekst uitwist.
  • Sneldrogende inkt. De inkt moet snel drogen zodat als ik er met mijn hand overga, de tekst niet uitgewist wordt.
  • Lang bewaren. Hoewel ik mijn uitwisbaar schrift meestal gebruik voor tijdelijke krabbels en notities, schrijf ik toch dikwijls zaken op die ik voor langer wil bewaren.

Correctbook

Het Correctbook is een herbruikbaar, uitwisbaar schrift dat bestaat uit 20 herschrijfbare pagina’s die gebundeld zijn met ringen. Hierdoor kun je de pagina’s gemakkelijk van plaats wisselen. Een Correctbook is verkrijgbaar in verschillende kleuren; in A4, A5 of A6 formaat en als blanco pagina’s of met lijntjes.

correctbook

Ik heb een A5 Correctbook kunnen uittesten en was verrast over de goede schrijfervaring: ik had echt het gevoel van op papier te schrijven en de inkt droogde snel genoeg om geen vlekken te maken met je hand. Ook is het makkelijk om kleine fouten te corrigeren met de gum die op de achterkant van de pen zit. Grotere stukken wissen kun je met het speciale sponsje en dat gaat heel vlotjes: er blijven geen inktvlekken achter. Van notities die ik langer wens te bewaren, maak ik een foto en hou deze bij in Evernote.

Tof is ook dat Correctbook niet zo maar een onderneming is: oprichter Sam wil zich inzetten voor het bestrijden van analfabetisme. Miljoenen kinderen ter wereld hebben geen toegang tot schrijfmateriaal en daarom schenkt Correctbook 10-25% van de omzet om de uitwisbare schriften in te zetten op plekken waar het hard nodig is.

Verschillende modellen van het Correctbook zijn ook verkrijgbaar bij bol.com

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Correctbook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *