Verander je leven met je paswoord

Een paswoord gebruik je om ergens toegang tot te krijgen zoals je computer, je smartphone, een website. Meer niet. Maar je kunt het ook anders aanpakken. Je kunt je paswoord gebruiken om je leven te veranderen. Lees het verhaal van Mauricio.

Mauricio kwam een aantal jaren geleden in een scheiding terecht en was kwaad op zijn ex-vrouw. Op het werk moest hij zijn paswoord op een dag veranderen. Op dat moment had Mauricio het geweldige plan om als paswoord een soort mantra te gebruiken die hem hielp bij het verwerken van de gebeurtenissen en om weer productief te worden. Hij koos als paswoord “Forgive@h3r” (forgive her) zodat hij elke keer als hij zijn paswoord moest intikken er aan herinnerd werd dat hij beter zijn ex-vrouw kon vergeven in plaats van slachtoffer te blijven en niet vooruit te geraken.

Zijn briljante plan werkte zo goed dat zijn volgende paswoorden steeds zijn doel van dat moment was. Ondertussen is het leven van Mauricio volledig veranderd. Het mooie aan dit idee is dat je steeds de focus legt op je doel van dat moment. Je paswoord moet je meermaals per dag intikken en herinnert je telkens aan je doel. Ik denk dat ik dit zeker eens ga uitproberen!

Bedenk wel dat het belangrijk blijft om een veilig wachtwoord te gebruiken zoals beschreven in het artikel een eenvoudig maar veilig paswoord kiezen.

Het is geen goed idee om voor alles hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Om al die verschillende wachtwoorden toch makkelijk te onthouden, maak je best gebruik van een wachtwoordbeheerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *