Veilig je smartphone gebruiken als wekker

Dat je je gsm of smartphone kunt gebruiken als wekker, wist je waarschijnlijk wel. Maar doe je het veilig?

Straling

Een smartphone kan op vele manieren straling via radiogolven uitzenden: gsm straling voor het telefoonverkeer, wifi voor het surfen op je lokale netwerk, bluetooth voor je headset of verbinding met je luidsprekers. Hoewel het nog steeds niet bewezen is dat deze straling schadelijk is voor je gezondheid, is het toch aan te raden om er voorzichtig mee om te gaan.

Als je je smartphone als wekker gebruikt, leg je hem meestal op je nachtkastje en dus dicht bij je hoofd. Daarom is het aan te raden je smartphone steeds in vliegtuigstand (flight mode) te zetten. Door het gebruik van vliegtuigstand schakel je alle communicatie via gsm, wifi en bluetooth uit. Op die manier kan je smartphone ook geen (mogelijke) schadelijke stralen meer uitzenden.

Voordelen

Een aantal voordelen bij het gebruik van je smartphone als wekker (in vliegtuigstand):

  • Je hebt geen andere wekker meer nodig. Door je smartphone te gebruiken als wekker heb je geen ander toestel meer nodig om je te wekken. Bovendien kun je hetzelfde toestel gebruiken, thuis en op reis.
  • Minder elektriciteitsverbruik. Aangezien je je andere wekker (of wekkerradio) niet meer nodig hebt, bespaar je elektriciteit. Een smartphone in vliegtuigstand verbruikt heel weinig elektriciteit.
  • Eenvoudiger in te stellen. De wekker app op je smartphone is veel gebruiksvriendelijker dan de werking van een klassieke wekker of wekkerradio. Zeker als je niet steeds op hetzelfde uur wilt gewekt worden, biedt de wekker op je smartphone veel meer mogelijkheden.
  • Wakker worden met je favoriete muziek. Met je smartphone wekker is het mogelijk om je favoriete nummer te gebruiken als wekker. Gedaan met het irritante geluid van je wekker bij het ontwaken!

Volgende voordelen zijn specifiek voor het gebruik van je smartphone in vliegtuigstand:

  • Geen zorgen i.v.m. straling. Door het gebruik van vliegtuigstand worden er geen radiogolven meer verzonden door je smartphone. Je hoeft je dus niet ongerust te maken over mogelijke schadelijke straling.
  • Geen storingen ‘s nachts. In vliegtuigstand wordt je ook niet meer gestoord door binnenkomende gesprekken, sms’jes of nieuwe e-mails.
  • Beter slapen. Je smartphone in vliegtuigstand zetten vooraleer hem op je nachtkastje te leggen, zorgt dat je een diepere en betere slaap hebt: je hebt geen storingen ‘s nachts (zie hierboven) en je hebt geen straling die je onrustiger zou maken.

2 gedachten over “ Veilig je smartphone gebruiken als wekker”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *