Deze chocolademousse is één van de eerste receptjes waarmee ik als tiener aan de slag ging in de keuken. Het is een eenvoudig en licht dessertje, want er komt geen room aan te pas. Puur genieten dus!
Nodig: ( voor 4 porties)
- 120 gram pure chocolade
- 4 eieren
- 4EL poedersuiker
Bereiding:
- Verbrijzel de chocolade in een pan die past in een grotere pan met water. (= au bain marie). Zet op een matig vuur.
- Smelt de chocolade.
- Ondertussen scheid je het eiwit van het eigeel. Het eigeel gaat in een afzonderlijke kom. Het eiwit ook.
- Voeg de poedersuiker bij het eiwit en klop het stijf.
- Klop het eigeel ook een beetje op.
- Giet de chocolade bij het eigeel en meng het er voorzichtig onder.
- Meng daarna het chocolademengsel voorzichtig onder het opgeklopte eiwit.
- Giet de chocolademousse in glaasjes/schaaltjes.
- Zet 1 uur in de koelkast om de mousse stevig te laten worden.
- Werk af naar believen: met chocoladeschilfers, slagroom,…