Een tuinhuis: veel meer dan extra opslagruimte

Een tuinhuis: veel meer dan extra opslagruimte
De tijd dat een tuinhuis enkel gebruikt werd om spullen in op te slaan, is al lang voorbij. Ontdek de verrassende mogelijkheden van een tuinhuis.

Uiteraard kan een tuinhuis nog steeds gebruikt worden om de tuinmeubelen in de winter een beschut onderkomen te geven. Net zoals je er de fietsen, het tuingereedschap, speelgoed van de kinderen en nog zo veel meer netjes in kwijt kunt. Maar je kunt zoveel meer met een tuinhuis.
Hieronder vind je een aantal ideetjes uit de schier eindeloze mogelijkheden die een tuinhuis je biedt:

Mancave

Iedereen zou een eigen plekje in huis moeten hebben waar je jezelf kan zijn. Een plek waar je kunt ontspannen, tot rust komen en de dingen doen die je graag doet. Een mancave is zo’n ruimte waar mannen zich kunnen terugtrekken om hobby’s te beoefenen, tv te kijken, te gamen, te pokeren of films te bekijken in je eigen thuisbioscoop. Welke man droomt daar nu niet van?
mancave tuinhuis

Kantoor voor thuiswerk

Werk je vaak thuis en zoek je nog een rustig plekje om ongestoord te kunnen werken? Waarom richt je je tuinhuis niet in als een heus thuiskantoor in je tuin? Een mooie, ergonomische en gezellige ruimte te midden van het groen van je tuin. Zo blijf je uitermate productief en raak je minder snel gestresseerd. Gedaan met werken in je eigen thuiskantoor? Je trekt de deur achter je dicht en laat je werk volledig achter je.
tuinhuis thuiskantoor

Wellnessruimte

Droom je van een eigen sauna of jacuzzi om na het harde werk zalig in weg te dromen en volledig te onspannen en herbronnen? Met een infraroodsauna in je tuinhuis en een jacuzzi met daarrond tuinzetels in het overdekte gedeelte van je tuinhuis komt dit helemaal in orde. Voorzie ook zeker een douche om je saunabezoek optimaal te kunnen afsluiten.
tuinhuis sauna

Meditatieruimte

Je concentreert je op het hier en nu. Heerlijk zen. Je sluit je ogen en probeert zo weinig mogelijk te denken. Mediteren heeft talloze voordelen voor je gezondheid: je voelt je stressvrij en vrij van zorgen. Maar je geniet ook van de kalmte en je hebt meer energie. Probeer zeker eens onze bodyscan (ook voor kinderen is er een bodyscan). Je tuinhuis kan dit rustige plekje voor je zijn, waar de kans op afleiding miniem is. Ook ideaal voor yoga!
tuinhuis yoga

Speelruimte voor de kinderen

Kinderen vinden een eigen speelplek voor hen en hun vriendjes fantastisch. Een tuinhuis biedt een veilige plek om ongestoord te kunnen spelen. Bovendien hoeven je kinderen niet telkens alles op te ruimen voor het slapengaan. Voor tieners kan een clubhuis een heel leuk idee zijn: voorzie voldoende dekens en kussens om het supergezellig in te richten.
tuinhuis spelen

Muziekruimte

Speel je een instrument en klagen je huisgenoten bij het vele oefenen? Maak van je tuinhuis je repetitieruimte en maak muziek zonder dat anderen geluidsoverlast ervaren.
tuinhuis muziek

 

Andere mogelijkheden

Uiteraard zijn er nog talloze andere mogelijkheden om je tuinhuis op een originele manier te gebruiken. Denk vooral goed na wat jij of je gezin nodig hebt en verwezenlijk je dromen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *