Tiramisu is zo’n lekker dessert. Met dit recept maak je een lichtere versie die minstens even lekker is.
Nodig:
- 250 gram koude mascarpone
- 2 eieren
- 100 gram suiker/10 gram stevia
- 4 eetlepels amaretto
- 1 eetlepel cacao
- 1 doos boudoirs
- Bambu/koffie opgelost in koud water
- schaal van ongeveer 6 cm hoog
Doen:
- Scheid eigeel van het eiwit en klop het eiwit tot sneeuw.
- Klop de eierdooiers samen met de mascarpone en de suiker/stevia luchtig. Voeg 2 eetlepels amaretto toe.
- Meng het opgeklopte eiwit voorzichtig onder de mascarpone. Je crème is klaar.
- Meng de rest van de amaretto met de koude bambu/koffie en dip de koekjes kort in de vloeistof.
- Schik de gedrenkte koekjes op de bodem van de schaal. Bedek daarna de laag koekjes met een laag crème. Borstel uit over alle koekjes.
- Dep opnieuw koekjes in de bambu/koffie vloeistof en schik de volgende laag koekjes op de crème.
- Bestrijk met de rest van de mascarpone en bestrooi met een dun laagje cacao.
- Zet één nacht in de koelkast zodat alles ingrediënten de tijd krijgen om hun smaak te absorberen.
- Schept mooi vast uit de schaal op het schoteltje van je gasten.
Tips
- Liever tiramisu zonder alcohol? Geen probleem. Je kan de amaretto gewoon weglaten 🙂
- Zwanger? Dan eet je best geen gerechten waar rauwe eieren in verwerkt zijn.
- Bekijk (en proef) zeker ook eens onze chocomousse zonder room.