Tiramisu zonder room

Tiramisu zonder room

Tiramisu is zo’n lekker dessert. Met dit recept maak je een lichtere versie die minstens even lekker is.

Nodig:

  • 250 gram  koude mascarpone
  • 2 eieren
  • 100 gram suiker/10 gram stevia
  • 4 eetlepels amaretto
  • 1 eetlepel cacao
  • 1 doos boudoirs
  • Bambu/koffie opgelost in koud water
  • schaal van ongeveer 6 cm hoog

Doen:

  1. Scheid eigeel van het eiwit en klop het eiwit tot sneeuw.
  2. Klop de eierdooiers samen met de mascarpone en de suiker/stevia luchtig. Voeg 2 eetlepels amaretto toe.
  3. Meng het opgeklopte eiwit voorzichtig onder de mascarpone. Je crème is klaar.
  4. Meng de rest van de amaretto met de koude bambu/koffie en dip de koekjes kort in de vloeistof.
  5. Schik de gedrenkte koekjes op de bodem van de schaal. Bedek daarna de laag koekjes met een laag crème. Borstel uit over alle koekjes.
  6. Dep opnieuw koekjes in de bambu/koffie vloeistof en schik de volgende laag koekjes op de crème.
  7. Bestrijk met de rest van de mascarpone en bestrooi met een dun laagje cacao.
  8. Zet één nacht in de koelkast zodat alles ingrediënten de tijd krijgen om hun smaak te absorberen.
  9. Schept mooi vast uit de schaal op het schoteltje van je gasten.

Tips

  • Liever tiramisu zonder alcohol? Geen probleem. Je kan de amaretto gewoon weglaten 🙂
  • Zwanger? Dan eet je best geen gerechten waar rauwe eieren in verwerkt zijn.
  • Bekijk (en proef) zeker ook eens onze chocomousse zonder room.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *