Tips om de meeste inspiratie uit je tuin te halen

Tips om de meeste inspiratie uit je tuin te halen

Je tuin kan een plaats zijn om tot rust te komen na een drukke werkweek. Om dat zen-gevoel te krijgen, kun je verschillende hoekjes maken.

Heel belangrijk is dat je voldoende verschillende hoekjes voorziet in je tuin die je een ander gevoel geven. Zorg ervoor dat je zelf verrast wordt als je door je tuin slentert en zorg voor voldoende leuke zitmogelijkheden. Door wat tuinstoelen of een bankje te zetten in een aantal hoekjes, kun je optimaal genieten van je tuin. Hieronder vind je wat inspiratie voor hoekjes. Afhankelijk van de grootte van je tuin kun je hiermee jouw ideale tuin samenstellen.

Gras

Een stukje kort gemaaid gras mag niet ontbreken in je tuin. Dit is ideaal om een tuinspel zoals Kubb of badminton te spelen. Of loop ‘s morgens vroeg eens op je blote voeten rond in het gras: een zalig gevoel en super gezond.

Bloemenweide

Zaai eens een bloemenweide. Het zorgt voor heel wat leven in de tuin: bloemenweides hebben een grote aantrekkingskracht voor bijen, vogels, vlinders, lieveheersbeestjes en nog zo veel meer insecten en dieren. Je tuin fleurt volledig op van de weelde aan bloemenpracht als alles in bloei staat. Tip: plant er ook een aantal bloembollen tussen.

Lavendel border

Een mooie, grote border met dezelfde planten brengt ook zen in je tuin. Lavendel is hier uitermate geschikt voor omdat lavendel heel onderhoudsvriendelijk is (1 keer snoeien per jaar is voldoende) en je gedurende een lange periode een heel mooi bloeiende border hebt.

Fruitbomen

Een hoekje met fruitbomen in je tuin hoeft niet groot te zijn. Wist je dat er tegenwoordig zuilbomen bestaan die je zowel in volle grond als in een pot kunt zetten. Ze komen ongeveer 2m hoog en kunnen vol lekker fruit hangen waar je in het najaar volop kunt van smullen. In de lente kun je al genieten van de mooiste bloesems.

Struikborder

In een iets grotere tuin mag een struikborder zeker niet ontbreken. Zet wat van je favoriete struiken (zowel hoge als lage) bij elkaar en strooi er boomschors tussen om het zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te maken. Je kunt er ook wat bessenstruiken tussen zetten als je wilt smullen uit eigen tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *