Thuiswerk: deze tools zijn onmisbaar

Thuiswerk: deze tools zijn onmisbaar

Om comfortabel te kunnen thuiswerken is het belangrijk om de juiste tools te hebben. Dit zijn de tools die ik niet kan missen.

Comfortabele werkplek

Zoek een leuk plekje in je huis uit waar je graag zit en niet te veel gestoord wordt. Richt het in alsof dit nu jouw kantoor is. Heb je op je werk een clean-desk policy, hou je dan daar nu ook aan. Hou alles netjes en georganiseerd. Ruim ‘s avonds als je stopt met werken je bureau netjes op. Zo start je de volgende dag fris en goed met een opgeruimd bureau.

Tip: zorg voor een omgeving met voldoende licht.

Extra scherm

Op je werk heb je hoogstwaarschijnlijk een extra monitor zodat je het overzicht kunt bewaren over de verschillende applicaties die je nodig hebt om je werk goed te kunnen uitvoeren. Als je (regelmatig) thuiswerkt, investeer dan zeker in een goede monitor. Het werkt zoveel makkelijker.

Tip: De Samsung LC27 is een 27 inch ‘curved’ scherm. Dit scherm is dus licht gebogen wat je een dieptegevoel oplevert zodat je beelden intenser in je opneemt. Een aanrader!

Kabels en koppelstukken

Er zijn heel wat verschillende technologieën die verschillende kabels en koppelingen vereisen. Gelukkig bestaan er heel wat verloopstukken. Zorg bijvoorbeeld dat je zowel je werkcomputer als je thuiscomputer aan je extra scherm kunt hangen. Ga dus goed na welk soort aansluitingen er nodig zijn en zoek (online) naar extra kabels of verloopstukken zodat je hiermee niet ligt te sukkelen.

Headset

Een koptelefoon met noise cancelling is het best. Hierdoor ben je verlost van de storende achtergrondgeluiden tijdens het werken. Kies een model met bluetooth en een ingebouwde microfoon. Zo werkt het ook tijdens het videobellen prima. Tussenin kun je naar muziek luisteren en dankzij de bluetooth verbinding hang je niet vast aan een kabel.

Tip: de Bose QuietComfort 35 serie II is mijn favoriet: ontzettend zuiver geluid, een grote autonomie (tot 20 uur) en makkelijk in gebruik.

Software

Voorzie goede software voor het communiceren met anderen. Misschien is er een standaard software die binnen je firma gebruikt wordt. Leer die software dan goed kennen:

  • Weet hoe je een gewoon gesprek voert via die software.
  • Weet hoe je moet videobellen. Leer hoe je je scherm moet delen om bepaalde zaken te tonen.
  • Leer hoe je je microfoon dempt en dit terug opheft.
  • Zoek of er shortcuts bestaan voor veel voorkomende handelingen zodat je vlotter met de software kunt werken.
    Bekende tools voor videobellen zijn: Microsoft Teams, Skype, Zoom, Jitsi,…

 

Welke tool is voor jou onmisbaar bij het thuiswerken?

* Dit artikel bevat een affiliate link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *