Thuis werken in je tuinkantoor

Thuis werken in je tuinkantoor

Heb jij de laatste tijd heel wat van thuis uit gewerkt en ben je van plan om dat in de toekomst meer te doen? Een tuinkantoor kan je volgende stap zijn.

Uit onderzoek is gebleken dat thuiswerk vaak productiever is en gelukkig zien steeds meer werkgevers dit in. Het lijkt erop dat thuiswerk een blijvende trend wordt. Toch is het belangrijk om thuiswerk goed aan te pakken zodat je rustig en aangenaam kunt werken met zo weinig mogelijk storingen.

Een eigen tuinkantoor

Belangrijk bij thuiswerk is dat je een ruimte hebt om geconcentreerd en ongestoord te kunnen werken. Misschien heb je geen ruimte over in je huis om een aparte werkruimte in te richten of je wil je werk en je privé toch wat gescheiden houden. Dan is een tuinkantoor van blokhutwinkel in je eigen tuin ideaal.

Dit zijn de voordelen:

  • Je krijgt een extra ruimte bij. Je hoeft je huis niet opnieuw in te delen op zoek naar een rustige plaats om geconcentreerd te kunnen werken.
  • Klanten ontvangen. In een thuiskantoor kun je makkelijker en professioneler klanten ontvangen dan in je eigen woonruimte.
  • Meer rust dan in je keuken of living te moeten werken. Je wordt er niet gestoord door spelende kinderen of werkende huishoudmachines. Handig tijdens je online meetings!
  • Inrichten als werkruimte. Een thuiskantoor in je tuin kun je volledig als werkruimte inrichten. In tegenstelling tot je woonruimte die je misschien elk weekend in de oorspronkelijke staat herstelt, kun je je thuiskantoor inrichten als werkruimte en zo laten: zo is het makkelijker om de juiste verlichting te voorzien, een ergonomische bureaustoel en een extra groot scherm.
  • Je ziet minder huishoudelijke taken. Als je werkt in je huis kun je de neiging hebben om overal de huishoudelijke taken te zien die nog moeten gebeuren. Dit leid je af van het werk dat je moet doen.
  • Besparen op verwarming. Als je in een apart thuiskantoor werkt, hoef je niet je volledige huis te verwarmen, maar volstaat het om enkel je werkruimte te verwarmen. Door je thuiskantoor voldoende te isoleren, kun je zelfs nog verder besparen.
  • Werken in een rustgevende omgeving. Je kunt genieten van al het moois wat je tuin je te bieden heeft. Zo krijg je vast en zeker heel wat inspiratie.

Blokhutwinkel.nl levert gratis aan huis en kan je helpen met de plaatsing en het isoleren van jouw eigen tuinkantoor.

Tips

  • Ga na of er een vergunning nodig is om een tuinkantoor te plaatsen in je tuin. De wetgeving durft hierin nog wel eens te verschillen.
  • Let er bij de aanschaf van een tuinkantoor op dat je het voldoende isoleert en verwarming voorziet (zeker als je er ook in koudere periodes wenst te werken), voldoende stopcontacten voorziet, snelle internetverbinding (beter via de kabel dan via wifi, zeker als je ook online meetings of webinars houdt). Zorg ook voor zonwering zodat het in de zomer niet te warm wordt.
  • Ontdek ook deze onmisbare tools om thuis te werken: Thuiswerk, deze tools zijn onmisbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *