Terugkerende afspraken in Google Agenda

Terugkerende afspraken in Google Agenda

Je kunt sneller en efficiënter plannen met terugkerende afspraken. Zo pak je terugkerende afspraken aan in Google Agenda.

Als je een Google account hebt dan heb je ook toegang tot Google Agenda, een volledige digitale kalender met veel mogelijkheden.

Google Agenda

Je kunt je Google Agenda op je computer raadplegen door vanuit je Gmail op het icoon met de puntjes te klikken en vervolgens Agenda te kiezen.

Met Google Agenda kun je kiezen hoe je je agenda wenst te zien: per dag, per week, per maand of één van de andere mogelijkheden. Ik vind het handig om per week of per maand een overzicht te hebben op mijn agenda. Maar je kunt heel snel wisselen tussen de verschillende weergaven.

Afspraak maken

Om een afspraak te maken, kun je klikken in het tijdslot op de dag dat je wenst een afspraak te maken. Door één keer te klikken, krijg je een venster waar je snel een afspraak kunt ingeven.

Door te dubbelklikken op het tijdslot zie je een uitgebreider scherm met meer mogelijkheden voor je afspraak. De instellingen zijn echter dezelfde. Op bovenstaand scherm kun je door onderaan te klikken op ‘Meer opties’ ook naar het volledige, uitgebreider scherm gaan.

Geef zeker een titel in voor je afspraak. Dit is wat je te zien krijgt als je je agenda bekijkt.

Herhaling instellen

Wens je nu een herhaling in te stellen voor je afspraak vb. wekelijks dan klik je op de datum in het venster van de snelle afspraak. Je merkt dat het uitzicht van het scherm iets aangepast is.

Klik op ‘Niet herhaald’ en kies de gewenste herhaling vb. wekelijks op maandag in dit geval.

Na het klikken op opslaan, staat de afspraak elke week in je agenda gepland. Zoals je ziet, zijn de mogelijkheden ietwat beperkt. Wat als je nu een afspraak bijvoorbeeld 2-wekelijks wil inplannen. Gelukkig is dat ook geen probleem: kies bij de herhaling voor ‘Aangepast’. Je krijgt dat een extra venster te zien met meer instelmogelijkheden. Door te kiezen voor ‘herhaal elke 2 weken’ bereik je je doel.

Terugkerende afspraak wijzigen

Wens je een herhalende afspraak te wijzigen, krijg je bij het opslaan een extra melding te zien  met 2 mogelijkheden:

  • Deze en volgende afspraken.  Hiermee wijzig je enkel de toekomstige afspraken.
  • Alle afspraken. Hiermee wijzig je ook de afspraken in het verleden.

Herhalende afspraak verwijderen

Wens je een herhalende afspraak te verwijderen, krijg je bij het opslaan een extra melding te zien met 3 mogelijkheden:

  • Deze afspraak. Dit verwijdert enkel de geselecteerde afspraak.
  • Deze en volgende afspraken. Dit verwijdert enkel de huidige en toekomstige afspraken.
  • Alle afspraken. Hiermee verwijder je alle afspraken, dus zowel de huidige afspraak, de afspraken in het verleden en de afspraken in de toekomst.

Wist je dat?

Het is mogelijk om ook weeknummers toe te voegen in je Google Agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *