Stop met dromen van meer ruimte

Droom je van meer ruimte? Dan kun je misschien een extra kamer inrichten op zolder.

Zo kun je een extra slaapkamer maken of misschien maak je er wel een bureau van zodat je ongestoord kunt werken.

Daglicht en luchtkwaliteit

Wat je ook van plan bent met je zolderkamer, zorg alleszins voor voldoende daglicht. Waarom is daglicht zo belangrijk voor je? Onvoldoende daglicht kan zorgen voor vermoeidheid en concentratieproblemen. Dit kun je niet oplossen door extra verlichting. Daglicht is namelijk vele malen intenser dan kunstlicht. Zo is de verlichting in je huis maar zo’n 300 lux, terwijl daglicht oploopt tot 100 000 lux bij helder weer en nog steeds 10 000 lux is bij bewolkt weer. Denk maar eens hoe je je batterijen kunt opladen door buiten te genieten van het lekkere gevoel van de heerlijke zon op je huid.

Naast voldoende daglicht mag ook het belang van een gezonde lucht binnen niet onderschat worden. Een aantal zaken die van belang zijn voor een goede luchtkwaliteit binnen zijn: temperatuur, luchtvochtigheid, CO2-gehalte en het geluidsniveau. Om de temperatuur en luchtvochtigheid te meten, bestaan er eenvoudige thermometers met ingebouwde vochtigheidsmeters. Wil je het grondiger aanpakken, bekijk dan zeker eens hoe je je luchtkwaliteit zelf kunt meten.

Meten is één zaak, er iets aan doen een andere. Om temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-gehalte onder controle te houden is het absoluut noodzakelijk dat je voldoende frisse lucht in huis kunt halen. Zo moet je zeker dagelijks goed verluchten. En laat dat nu dikwijls het probleem zijn bij een zolderkamer.

Dakraam

Een dakraam kan je helpen om je zolderkamer te voorzien van voldoende daglicht en biedt ook de mogelijkheid om voldoende te kunnen verluchten. Een duidelijke meerwaarde om te kiezen voor een dakraam.

Hou er rekening mee dat je je zolderkamer voldoende kan verduisteren als je van plan bent om er te slapen. Zo bekom je een goede nachtrust. Bij gebruik als bureau is het belangrijk om een teveel aan zonlicht te kunnen afschermen om een goed zicht op je computerscherm te behouden. Dit kan door een rolluik of door een verduisterend gordijn. Je kunt dit vinden bij de firma VELUX.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *