Stoomgerecht: gegratineerde groentenpuree met Italiaanse burger

gegratineerde groentenpureeEen eenvoudig gerecht dat helemaal klaargemaakt kan worden in de stoomkoker!

nodig voor 4 personen:

  • 300 gr knolselder
  • 300 gr wortelen
  • 2 dl melk
  • 50 gr boter
  • 80 gr geraspte kaas
  • (zout) en peper
  • 4 hamburgers/blinde vinken/vleessoort van dit type
  • een elektrische stoomkoker

bereiding:

  1. Maak de groenten schoon. Snijd ze in stukjes en doe ze in de eerste stoomschaal.
  2. In de tweede stoompan leg je je stukken vlees.
  3. Laat gedurende 35 minuten gaar stomen.
  4. Neem de groentenmix uit de stoomschaal en doe in een ovenschaal.
  5. Pureer de groenten met de aardappelstamper samen met wat boter en lauwe melk.
  6. Kruid af met peper (en eventueel zout) *Ik kook zoutloos
  7. Bestrooi met paneermeel en geraspte kaas.
  8. Plaats nog even in de oven tot er een mooi korstje verschijnt.
  9. Dien op met het vlees dat mooi warm bleef in de afgedekte stoomschaal.

Tip: Minder tijd en graag minder afwas?  Pureer de groenten in een opdienschaal met deksel. Kruid af en bestrooi met de geraspte kaas. Laat het paneermeel achterwege. Leg het deksel even op de puree. Je kaas smelt mooi over het geheel!

Knolselder: een heerlijke groente waar ik dol op ben. Ik bewaar mijn knolselder in de groentenlade van de koelkast. Als je een stuk van de knolselder hebt verwerkt kan je de rest in stukjes snijden en invriezen voor later. dan heb je direct al gesneden groentjes voor een heerlijke soep of een lekker groentenstoofpotje!

Wortelen: Wortelen bevatten waardevolle voedingstoffen. Ze zijn een antioxidant, ze bevatten ook belangrijke vezels die ons een fijn verzadigingsgevoel geven en ze zitten boordevol vitamine A. Het beetje vet dat we in de bereiding gebruiken helpt ons de voedingstoffen beter op te nemen.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *