Een stevig winters gerecht met een lekkere volle smaak. Eenvoudig klaar te maken en toch zo lekker! Zo maak je het:
Nodig: (voor 4 personen)
- 500 gram spruitjes (ik kies diepvriesspruitjes: boordevol vitamines en minder schoonmaakwerk)
- 500 gram aardappelen
- 250 gram spekreepjes.
- Wat boter
- nootmuskaat
- zwarte peper
Doen:
- Schil de aardappelen. En halveer ze.
- Doe ze samen met de spruitjes in een pot water en breng aan de kook.
- Bak ondertussen het spek goudbruin in een pan.
- Als de groenten gaar zijn giet ze dan af.
- Kruid met peper en flink wat nootmuskaat.
- Doe er een klont boter bij naar smaak en stamp alles door elkaar.
- Dien op met de spekjes erover gestrooid.
- (Ik meng de spekjes onder de puree en dien zo op).
- Smakelijk!
Wist je dat?
- De spruitjes het lekkerst zijn als ze de vorst hebben meegemaakt aan de plant? Het zetmeel zet dan om in suikers, en dat maakt de spruitjes zoeter.