Spruitjespuree met spekjes

Een stevig winters gerecht met een lekkere volle smaak. Eenvoudig klaar te maken en toch zo lekker! Zo maak je het:

Nodig: (voor 4 personen)

  • 500 gram spruitjes (ik kies diepvriesspruitjes: boordevol vitamines en minder schoonmaakwerk)
  • 500 gram aardappelen
  • 250 gram spekreepjes.
  • Wat boter
  • nootmuskaat
  • zwarte peper

Doen:

  1. Schil de aardappelen. En halveer ze.
  2. Doe ze samen met de spruitjes in een pot water en breng aan de kook.
  3. Bak ondertussen het spek goudbruin in een pan.
  4. Als de groenten gaar zijn giet ze dan af.
  5. Kruid met peper en flink wat nootmuskaat.
  6. Doe er een klont boter bij naar smaak en stamp alles door elkaar.
  7. Dien op met de spekjes erover gestrooid.
  8. (Ik meng de spekjes onder de puree en dien zo op).
  9. Smakelijk!

Wist je dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *