Sneller betalen van overschrijvingen op papier

Hoewel papieren overschrijvingen niet meer zo vaak voorkomen, zijn ze nog niet helemaal verdwenen. Zo betaal je een papieren overschrijving sneller.

Voordelen elektronische betalingen

Elektronische betalingen zijn handig omdat ze snel gaan, de kans op fouten kleiner is en je een overzicht hebt van de betalingen die je in het verleden hebt gedaan. Toch is nog niet elke betaling elektronisch: zo ontvang je soms nog papieren overschrijvingen. Dit kan omdat de firma of organisatie die je die overschrijvingen bezorgt nog niet elektronisch werkt ofwel omdat je er zelf voor gekozen hebt om nog je facturen op papier te ontvangen.

Sneller betalen van overschrijvingen op papier

Bij overschrijvingen op papier heb je meer werk om ze te betalen dan bij elektronische betalingen. Bovendien maak je meer kans op fouten bij het overtikken van de gegevens.

Gelukkig kan het ook anders: door Doccle te gebruiken, is het mogelijk om papieren overschrijvingen in te scannen met je smartphone camera en zo direct te betalen.

Zo werkt het:

  • Maak een account aan op Doccle (indien je er nog geen hebt).
  • Installeer Doccle op je smartphone. Je vindt het in de Google Play Store.
  • Na het openen van de app op je smartphone, vind je onderaan in het menu de optie ‘Scan & Pay’. Klik hierop om het inscannen van je factuur te starten.
  • Vervolgens klik je op ‘Scan je eerste factuur’. Je kunt nu met je smartphone camera een papieren overschrijving inscannen. Als alles goed gaat, krijg je na korte tijd te zien dat de betaling herkend is. Je krijgt een overzicht te zien van de nodige info: het bedrag, het rekeningnummer van de begunstigde en de mededeling. Controleer voor de zekerheid toch of  alles  klopt.
  • Als alles er goed uitziet, klik je op ‘Betaal nu’. Je krijgt nu de mogelijkheden te zien waarmee je je factuur kunt betalen, afhankelijk van de apps die je op je smartphone hebt staan.
  • Ik gebruik meestal de Payconiq bancontact app. Door hierop te klikken wordt ik doorverbonden naar deze app waar de betaling bevestigd kan worden.  Na betaling komt dit als ‘betaald’ in het overzicht bij Scan & Pay.

Hier kun je het filmpje van doccle Scan & Pay nog eens nakijken:

Wist je dat?

  • Je ook kunt inloggen op Doccle door gebruik te maken van itsme. Je leest er alles over in ons artikel Veilig inloggen op websites met itsme.
  • Doccle hoofdzakelijk gebruikt wordt om elektronische facturen en uitbetalingen te kunnen ontvangen. Het platform houdt deze documenten ook bij zodat je elektronische administratie er heel wat eenvoudiger op wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *