Scampi in Elixir d’Anverssaus met pasta

De nostalgie van overgrootmoeders likeur in een eigentijds en eenvoudig te bereiden gerecht.

Nodig (voor 4 personen):

  • 24 scampi
  • 2 borrelglaasjes Elixir d’Anvers (of naar smaak)
  • 200 ml koffieroom
  • 500 g champignons
  • 1 rode, 1 groene, 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 vetarm groentebouillonblokje
  • olijfolie
  • 2 el gesnipperde bieslook of lente-ui
  • peper (en zout)
  • kurkuma

Doen:

  1. Snipper de ui fijn. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Spoel de paprika’s, verwijder de zaadjes en snij ze in kleine blokjes.
    groenten_scampi_1038px
  2. Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Kruid met peper (en zout).
    scampi_rauw_1038px
  3. Doe wat olie in een stoofpot en fruit de gesnipperde ui.
    ui_toevoegen_1038px
  4. Eenmaal glazig voeg je de scampi toe. Bak de scampi kort aan.
    scampi_aanbakken_1038px
  5. Haal de scampi uit de pan en zet ze even apart.
    scampi_opzij_1038px
  6. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe in de pan en doe er de versnipperde paprika bij. Stoof even aan. Verkruimel een groentebouillonblokje over de groenten.
    groenten_scami_1038px
  7. Tenslotte doe je er de plakjes champignons bij.
    champignons_scampi
  8. Kruid met kurkuma en overgiet met de elixir. Laat de groentjes mooi stoven terwijl je regelmatig omroert.
    kurkuma_scampi_1038px
  9. Als je groentjes bijna gaar zijn, voeg je de room toe en laat even indikken.
    indikken_scampi_1038px
  10. Meng er als laatste de scampi onder. Zo blijven ze lekker knapperig.
    scampi_mengen_1038px
  11. Strooi wat lente-ui of bieslook over je gerecht.
    lenteui_scampi_1038px
  12. Dien op met lintpasta. Smakelijk!
    Scampi in Elixir d'Anverssaus met pasta

Tips:

  • Ik kies ervoor om licht te koken. Daarom verkies ik in mijn gerechten koffieroom i.p.v. room. Uiteraard kan je die vervangen door room indien je dat lekkerder vindt.
  • Ik kook zoutloos, omdat er in veel producten toch al zout verborgen zit, zoals hier in het bouillonblokje.

Wist je dat?

  • Kurkuma goed is voor onze gezondheid. Het is goed voor de lever en het bloed. Het geneest niet, maar ondersteunt het lichaam bij ontstekingen en reumatische klachten.
  • Elixir d’Anvers een Belgisch product is om trots op te zijn!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *