De nostalgie van overgrootmoeders likeur in een eigentijds en eenvoudig te bereiden gerecht.
Nodig (voor 4 personen):
- 24 scampi
- 2 borrelglaasjes Elixir d’Anvers (of naar smaak)
- 200 ml koffieroom
- 500 g champignons
- 1 rode, 1 groene, 1 gele paprika
- 1 ui
- 1 vetarm groentebouillonblokje
- olijfolie
- 2 el gesnipperde bieslook of lente-ui
- peper (en zout)
- kurkuma
Doen:
- Snipper de ui fijn. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Spoel de paprika’s, verwijder de zaadjes en snij ze in kleine blokjes.
- Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Kruid met peper (en zout).
- Doe wat olie in een stoofpot en fruit de gesnipperde ui.
- Eenmaal glazig voeg je de scampi toe. Bak de scampi kort aan.
- Haal de scampi uit de pan en zet ze even apart.
- Voeg eventueel wat extra olijfolie toe in de pan en doe er de versnipperde paprika bij. Stoof even aan. Verkruimel een groentebouillonblokje over de groenten.
- Tenslotte doe je er de plakjes champignons bij.
- Kruid met kurkuma en overgiet met de elixir. Laat de groentjes mooi stoven terwijl je regelmatig omroert.
- Als je groentjes bijna gaar zijn, voeg je de room toe en laat even indikken.
- Meng er als laatste de scampi onder. Zo blijven ze lekker knapperig.
- Strooi wat lente-ui of bieslook over je gerecht.
- Dien op met lintpasta. Smakelijk!
Tips:
- Ik kies ervoor om licht te koken. Daarom verkies ik in mijn gerechten koffieroom i.p.v. room. Uiteraard kan je die vervangen door room indien je dat lekkerder vindt.
- Ik kook zoutloos, omdat er in veel producten toch al zout verborgen zit, zoals hier in het bouillonblokje.
Wist je dat?
- Kurkuma goed is voor onze gezondheid. Het is goed voor de lever en het bloed. Het geneest niet, maar ondersteunt het lichaam bij ontstekingen en reumatische klachten.
- Elixir d’Anvers een Belgisch product is om trots op te zijn!