Koken met ingrediënten uit de tuin: Rozemarijn-muntthee, zomaar lekker of bij lichamelijke klachten.

rozemarijn munt theeKruiden uit de tuin kan je niet alleen verwerken in je gerechten. Je kan er ook heerlijke kruidenthees mee bereiden die je zowel warm als koud kan drinken als dorstlesser. Kruidenthee is een goed alternatief om 1,5 liter water per dag te halen. Maar kruiden doen zoveel meer dan dat…

 

Deze mix helpt je spijsvertering én kan je bondgenoot zijn als je last hebt van migraine.

Nodig:

  • 1 deel rozemarijn
  • 2 delen munt
  • water

Bereiding:

  1. Pluk de kruiden en verknip de blaadjes. Zo komen er straks meer aroma’s vrij. 
  2. Doe de kruiden in een kan. Je kan de kruiden in een papieren theezakje doen (te koop per 100).
    t-sac
  3. Giet er gekookt, heet water op.
  4. Laat 10 minuten lang trekken, afgedekt om de aroma’s te behouden.
  5. Schenk in. Drink zoveel je wilt. Snuif de geur op. Dit is een heerlijke thee, recht uit je eigen tuin!

Wist je dat?

Rozemarijn: Heeft een gunstig effect op het geheugen en de concentratie. Ook bij migraine kan dit kruid steun bieden. Het heeft een ontspannende werking op de spijsvertering en biedt ondersteuning bij lichte depressies en angstgevoelens. Een rozemarijnaftreksel kan ook baten bij roos en haaruitval. Rozemarijn is gemakkelijk in de tuin te houden. Je kan hem het hele jaar door gebruiken, want hij is groenblijvend.

Pepermunt: Wordt al honderden jaren gebruikt bij klachten met de spijsvertering en winderigheid. Ook bij klachten van een spastische darm kan dit kruid verlichting brengen. Pepermunt is ook bruikbaar bij hoofdpijnklachten.  Perk pepermunt wel in, in je tuin! Anders gaat hij woekeren. Plant hem in een ruime bloempot. In de winter verdwijnt de plant, in de lente komt hij weer tevoorschijn.

Let op! Kruiden kunnen ondersteuning bieden bij lichamelijke klachten, maar vervangen een doktersbezoek of doktersadvies in geen geval!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *