Na het sneuvelen van mijn vorige stappenteller was het tijd voor een nieuwe. Ik koos voor de Mi Band 3 van Xiaomi, meer dan een stappenteller.
De Mi Band 3 activity tracker is net toegekomen. Ik heb de internationale versie besteld omdat je anders enkel een Chinese handleiding hebt.
Unboxing de Mi Band 3
Dit is er meegeleverd: een doos met je activity tracker, een oplaadkabel (zonder stekker) en een handleiding in verschillende talen waaronder Engels, Frans en Duits. Helaas geen Nederlands.
Eerste gebruik
Opladen
Het eerste wat je moet doen, is je Mi Band 3 opladen. Hiervoor moet je de activity tracker uit het bandje halen. Hoe je dit moet doen staat in de handleiding beschreven: je moet met elke hand een uiteinde van de polsband vastnemen (net naast de activity tracker) en hier wat aan trekken dat er een opening verschijnt en je de activiteitstracker er kunt uitklikken.
Zorgt dat je zelf een USB stekker hebt om de Mi Band 3 op te laden. Je kunt eventueel de stekker van je smartphone hiervoor gebruiken.
Het opladen duurt ruim 2u. Xiaomi belooft een accuduur van 20 dagen . Na 7 dagen heb ik nog 84% batterij, dus dat zou wel kunnen kloppen.
Koppelen
Om de Mi Band te koppelen met je smartphone, installeer je de Mi Fit app via de App Store (of door de barcode te scannen uit de handleiding). De app is in het Nederlands te gebruiken.
Zet zeker je bluetooth aan op je smartphone.
Vervolgens kun je inloggen via oa. je Facebook en Google account. Je krijgt de vraag om ook een Mi account aan te maken waarbij je je geslacht, geboortedatum, lengte en gewicht moet opgeven. Ook kun je het aantal stappen dat je per dag wenst te doen, instellen.
Klik nu op ‘Geen gekoppelde apparaten, Tik om apparaat te koppelen’. Selecteer je apparaat, in dit geval ‘Band’. Zet je activity tracker aan met de knop. Wanneer deze begint te trillen, moet je nog bevestigen door op de knop te drukken.
Zo vanaf nu is je activity tracker gekoppeld met je smartphone en kun je je stappen laten tellen, je hartslag meten,…
Firmware update
De kans is groot dat na korte tijd, een firmware update van je activity tracker uitgevoerd zal worden. Hou je activity tracker dicht bij je smartphone tijdens deze update.
Bij mij werd er een aantal keer na elkaar een update uitgevoerd.
Na het koppelen op je smartphone is de activity tracker zelf ook volledig Nederlandstalig.
Bediening van de Mi Band 3
Op je Mi Band 3 heb je een knop die je kunt bedienen door aanraking. Ook het scherm zelf is bedienbaar via touch input (aanraken). Door een tik op de knop krijg je het hoofdscherm te zien. Swipen naar boven toont je het volgende menu. Op vele menu’s kun je ook extra functies krijgen door te swipen naar links.
Wat kun je nu doen met de Xiaomi Mi Band 3?
-
Gebruik als horloge: je krijgt de datum en tijd te zien.
-
Stappenteller: aantal stappen, afstand die je afgelegd hebt, aantal verbruikte Calorieën.
-
Hartslag: je kunt op elk moment controleren wat je hartslag is.
-
Weerbericht: voorspelling voor vandaag en de komende 2 dagen.
-
Meldingen van je smartphone: het is mogelijk om de meldingen van je smartphone ook te bekijken op je activity tracker.
-
Chronometer: wil je je tijd opnemen? Ook dat kan zonder probleem. Druk lang op de knop en je chronometer start. Om te stoppen klik je op het pauze icoontje op het scherm. Resetten kan door terug de knop lang ingedrukt te houden.
-
Hoofdscherm instellen: wil je enkel datum en tijd zien? Of wil je naast de datum en tijd ook je aantal stappen zien? Het kan door zelf je hoofdscherm te configureren.
-
Slaappatroon meten: dit doet je Mi Band 3 automatisch. Of je nu goed of slecht geslapen hebt, kun je zien in de app op je smartphone.
De Xiaomi Mi Band 3 is ook waterdicht tot op 50 meter. Je vindt hem oa. bij bol.com.