Red levens met de 112 BE app

Voor dringende hulp kun je in Europa terecht op het nummer 112. Sinds kort is er in België ook een app voor je smartphone. Welke voordelen biedt de app?

Heb je hulp nodig van brandweer, politie of een ziekenwagen dan kun je naar het nummer 112 bellen. Met de app 112 BE hoef je enkel nog op het nodige icoon te klikken.
112be app

Voordelen van de 112 BE app

  • Minder vergissingen. Je moet de noodnummers niet meer onthouden en kun je dus niet vergissen, wat in panieksituaties wel eens zou kunnen voorvallen.
  • Exacte plaatsbepaling. De app geeft je exacte locatie door aan de hulpdiensten en stuurt zelfs elke 30 seconden een update van je locatie naar de hulpdiensten. Hierdoor hoef je niet meer na te gaan waar je je nu precies bevindt en krijgen de hulpdiensten altijd een perfecte locatie zelfs op afgelegen plaatsen of midden in een bos.
  • Informatie doorgeven. Bij installatie van de app geef je je identiteit in en kun je ook al aanvullende medische gegevens opgeven. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld je bloedgroep of eventuele gezondheidsproblemen in te geven zoals bijvoorbeeld hartproblemen, allergieën, diabetes.
  • Online chatfunctie. Dit is bedoeld voor doven en slechthorenden maar kan indien nodig door de hulpdiensten geactiveerd worden. Zo zou het bijvoorbeeld mogelijk zijn om dit te gebruiken bij een noodgeval middenin het publiek op een muziekfestival.
  • ICE contactpersonen. Als je een ongeval hebt of een ander noodgeval, wie zal dan contact opnemen met je naasten? De hulpdiensten. Hoe weten zij wie je naasten zijn en wie ze moeten verwittigen? Daartoe dient ICE. Meer weten over ICE contactpersonen? Lees dan het artikel Help de hulpverleners, je familie en vooral jezelf.

Installatie

Deze app is een extra dienst. De hulpdiensten blijven natuurlijk ook gewoon bereikbaar via het nummer 112. De app werkt enkel in België en is terug te vinden in de Play Store (Android) en de App Store (Apple).
Meer info vind je terug op www.112.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *