Een eenvoudig te maken koekje dat heerlijk ruikt en smaakt naar pinda’s. Het koekje bevat spelt. Een gezonder alternatief dan tarwe. Laat je keuken heerlijk ruiken naar deze versgebakken koekjes. De kinderen helpen zeker en vast graag een handje mee.
Nodig: voor ongeveer 20 koekjes
- 110 gram boter op kamertemperatuur
- 100 gram kristal suiker
- 150 gram lichte basterdsuiker (= bruine suiker)
- 110 gram pindakaas
- 1 theelepel vanille
- 1 ei
- 170 gram speltbloem
- een snuifje zout
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 135 gram haver
- 180 gram ovenbestendige chocoladekorrels
Doen:
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Bedek 2 bakplaten met bakpapier.
- Meng de boter en de suiker.
- Voeg er de pindakaas en de vanille bij. Meng goed.
- Daarna doe je er het ei bij.
- Meng in een tweede kom de bloem met zout, kaneel en bakpoeder.
- Voeg nu het droge mengsel bij de rest.
- Voeg nu de haver toe en meng.
- Ten laatste gaat de chocolade bij het mengsel.
- Je kan dit deeg met de handen kneden.
- Maak met een ijslepel balletjes van het deeg.
- Leg op de bakplaat en druk de balletjes plat.
- Bak de koekjes 12 minuten in de oven.
- Als de koekjes gebakken zijn, maar nog heet zijn ze zacht. Laat de koekjes gewoon afkoelen. Zo worden ze hard.
- En nu smullen!
Wist je dat?
- Spelt veel lichter verteerbaar is dan tarwe?
- Spelt ook een veel hogere voedingswaarde dan tarwe heeft? Het is dus veel voedzamer. Het bevat de 8 essentiële aminozuren en veel meer eiwit. Aminozuren helpen je lichaam vrolijk makende hormonen aan te maken.
- Spelt uw suikerwaarden ten goede komt? Je krijgt dus veel minder trek in tussendoortjes.
Eén gedachte over “ Pinda-chocoladekoekjes met speltdeeg”