Petit-beurre taart, de lichte versie

Petit-beurre taart, de lichte versie

Metseltaart is een fantastisch ding  die de meesten van ons meekregen via hun grootmoeder of een andere smulpaap. Deze petit-beurretaart is ietsje lichter.

Deze petit-beurretaart is net ietsje lichter omdat er niet alleen boter in de crème gaat. De andere ingrediënten gaan ook een beetje mee met hun tijd. Het blijft een leuk en lekker no-bake recept om met de kids te maken en op te smullen. Je doet het zo.

Nodig:

  • 150 gram boter, op kamertemperatuur
  • 150 gram amandelpoeder
  • 100 gram poedersuiker
  • de dooier van 1 ei
  • een kopje amandelmelk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 pakje  petit beurre koekjes

Doen:

  1. Meng alle ingrediënten, behalve de melk met de klopper.
  2. Doe de amandelmelk in een kommetje zodat je de koekjes straks kan drenken in de melk.
  3. Leg een eerste laag koekjes op een schaal in de vorm die je wilt. De klassieker: een rechthoek, het hart voor valentijn, een dennenboom voor kerst of een cijfer voor een verjaardagstaart.
  4. Smeer een laagje crème op de koekjes.
  5. Drenk de koekjes voor elke volgende laag in de amandelmelk.
  6. Smeer op elke laag koekjes een laag crème tot je een viertal laagjes hebt.
  7. Zet minstens 1 uur in de koelkast, bij voorkeur een nacht.
  8. Je kan de koekjestaart overgieten met gesmolten chocolade of versieren met een laagje crème en hagelslag.

Tip:

  • In plaats van in amandelmelk kan je de koekjes ook soppen in koffie, chocomelk, cappuccino (dan smaakt het als javanais) .
  • Zwanger? Dan eet je best geen gerechten waar rauwe eieren in verwerkt zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *