Lekker, gezond gerechtje dat in een handomdraai klaar is. De romige textuur en volle smaak geeft je een voldaan gevoel op een winterse dag.
Nodig: (voor 4 personen)
- 4 kippenfilets
- 3 preien
- 3 zoete aardappelen
- 250 ml koffieroom
- olijfolie
- salie
- vetarm kippenbouillonblokje
- 150 ml water
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 theelepel groene kerrie
- 300 gram pasta
Doen:
- Snij de kipfilet in hapklare stukjes. Maak de prei en de zoete aardappel schoon en snij de groenten ook in stukjes.
- Kook alvast het water voor de pasta.
- Giet olijfolie in een pan en bak de kip. Voeg de prei en de zoete aardappel toe en stoof de groenten mee. Kruid met de salie. Ondertussen kan je de pasta koken en afgieten.
- Overgiet het vlees en de groenten met 150 ml water, het verkruimelde bouillonblokje en de koffieroom. Voeg de kerrie toe. Roer goed om en laat even pruttelen.
- Meng de saus met de pasta en dien op.