Overheerlijke wafels met peperkoek

Wafels bakken kan je op zoveel verschillende manieren. Deze eenvoudige manier is één van mijn favorieten. In een mum van tijd heb je verse wafels als vieruurtje én ruikt het huis heerlijk.

Nodig (voor een achttal kleine wafeltjes):

  • 110 gram Aveve cakemix
  • 2 plakjes peperkoek (zonder grove suikerkorrels)
  • 43 gram malse boter
  • 1 ei
  • Maisolie
  • Wafelijzer, rooster

Doen:

  1. Meng de cakemix met de boter en het ei. Verkruimel de peperkoek over het beslag en mix even.
  2. Maak je wafelijzer goed heet en bestrijk het met wat olie.
  3. Schep een lepel beslag per wafel op het wafelijzer en doe het wafelijzer dicht.
  4. Controleer je wafels: zijn ze mooi doorbakken? Haal ze dan voorzichtig van het wafelijzer en schik de verse wafels op een rooster zodat ze wat kunnen afkoelen.
  5. Ga door tot je beslag op is.
  6. Smullen maar!

Tips:

  • Voor het gemak vermeld ik hier hoeveelheden die gemakkelijk om te rekenen zijn. Zo kan je naar hartenlust verdubbelen, verviervoudigen, of wat je maar zou willen.
  • Ik maak kleine wafeltjes, maar je kan deze wafels natuurlijk ook in groter formaat bakken. Daarvoor doe je gewoon meer beslag op je wafelijzer.
  • Deze wafeltjes zijn heerlijk uit de vuist, om mee te nemen naar school, het werk, op picknick, om mee te trakteren als je jarig bent,…
  • Je kan deze wafels natuurlijk ook garneren voor bij de koffie met een toef slagroom, besjes, andere vruchten,…
  • De wafels kunnen bewaren in een afgesloten koekjestrommel, maar geloof me, er valt niets te bewaren;) Deze wafels zijn in een mum van tijd op!
  • Kinderen zijn dol op wafels. Ze samen bakken maakt het extra leuk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *