Ontleen je e-boeken in de bib

Ontleen je e-boeken in de bib

Lees je graag boeken? Sinds kort kun je in (bijna) alle bibliotheken terecht om e-boeken te ontlenen. Zo werkt het.

E-boeken zijn elektronische boeken, de computer versie van de papieren boeken dus. Dikwijls hoor ik als argument dat papieren boeken aangenamer zijn om te lezen. Overweeg dan zeker de aanschaf van een e-reader. Met een e-reader lees je namelijk net zo comfortabel als papieren boeken.

Bovendien zijn e-boeken goedkoper in aanschaf dan de papieren tegenhanger. Wil je weten waar je de beste e-boeken kunt vinden, lees dan zeker dit artikel eens: zo vind je de beste boeken voor je e-reader.

CloudLibrary

Een nieuw platform is CloudLibrary, het e-boeken ontleenplatform van de Vlaamse bibliotheken. Met je lidkaart van de bibliotheek kun je je aanmelden op de (vertrouwde) Mijn Bibliotheek website en zo van thuis uit e-boeken ontlenen. Nog geen lid van de bibliotheek? Hou er dan rekening mee dat niet alle bibliotheken momenteel aangesloten zijn op het CloudLibrary platform. Hier vind je een kaart met de aangesloten bibliotheken.

Tip: is jouw bibliotheek nog niet aangesloten, weet dan dan het steeds mogelijk is om lid te worden van een andere bibliotheek die wel aangesloten is.

CloudLibrary is een gebruiksvriendelijk platform waarmee gebruikers snel en eenvoudig boeken kunnen lenen. Voor het pilootproject deelden we onze collectie met 5 bibliotheken, wat resulteerde in een aantrekkelijk aanbod voor de gebruikers van elke partner in het project.
~ Sara Clauw, verantwoordelijke collectie van ARhus in Roeselare

Via het CloudLibrary platform is het mogelijk om 2 e-boeken te ontlenen, 2 e-boeken te reserveren en elk e-boek maximaal 6 weken te houden. Boetes zijn verleden tijd omdat de titels vanzelf verdwijnen van je toestel na het verstrijken van de uitleentermijn. Je kunt de e-boeken lezen op tablet, smartphone, computer en vele e-readers. Zelfs op je eigen e-reader dus. Momenteel is dit de lijst van de ondersteunde e-readers:

* Nook (original)
* Nook Touch
* Nook Glowlight
* Nook Color
* Nook HD + klik hier voor specifieke instructies
* Nook HD klik hier voor specifieke instructies
* Nook GlowLight Plus klik hier voor specifieke instructies
* Nook GlowLight 3
* Kobo

Heb je een Amazon Kindle? Dan is cloudLibrary voorlopig niet compatibel.

Het aantal titels is momenteel nog beperkt maar er komen er elke dag bij tot er zo’n 4.500 titels beschikbaar zullen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *