Noedelsoepjes om mee te nemen maak je zo

Noedelsoepjes om mee te nemen maak je zo

Zin in iets lekkers, gezonds, eenvoudig en snel? Dat zijn nu net de eigenschappen van deze soepjes! Handig om mee te nemen naar het werk, of voor een snelle hap.  Zo maak je ze: 

Nodig:(per portie)

  • 1/3 van een vetarm blokje bouillon
  • een handvol noedels/pasta
  • groenten: in spaghetti of in stroken gesneden
  • eventueel: gare kipreepjes/kalkoenreepjes/scampie/biefstuk in reepjes/rosbief/ kikkererwten/gekookt eitje/ …
  • kruiden en smaakmakers: gember/currypasta/ tomatenpuree/vissaus/soyasaus
  • lenteui
  • gekookt water

Doen:

  1. Schik de ingrediënten in een cilindervormige pot of bokaal:Begin met de bouillon. Verpulver de bouillon op de boedem van de pot en voeg de smaakmakers toe.
  2. Leg hierop de groenten;
  3. Breek de noedels nu over de groenten.
  4. Schik eventueel je extraatjes zoals kippenreepjes op de vorige laag. Werk af met lenteui en kruid eventueel nog af.
  5. Vul met kokend water en laat een 4-tal minuten trekken.
  6. Smakelijk!

Enkele lekkere combinaties:

Kippenoedelsoep:

nodig:
  • courgetti (= in spaghetti gesneden courgette)
  • wortelspaghetti
  • vetarme kippenbouillon
  • gember, 2 plakjes
  • curry
  • 1 EL soyasaus
  • lenteui
  • gare kippenblokjes

Doen:
  1. Schik de laagjes zoals hierboven aangegeven op elkaar en overgiet met kokend water.

Pho ho (rundsvleesnoedelsoep)

Nodig:
  • vetarm rundsbouillon
  • vissaus
  • stevia
  • limoensap
  • spaanse peper
  • gember
  • wortel in spaghetti
  • ui in zeer dunne plakjes
  • rijstnoedels
  • rosbief/biefstuk
  • lenteui
  • koriander

Doen:
  1. Schik de laagjes zoals hierboven aangegeven op elkaar en overgiet met kokend water.

Scampinoedelsoepje

nodig:
  • look
  • 2 plakjes gember
  • limoensap
  • citroengras
  • 1 EL vissaus
  • rietsuiker
  • 1 EL tomatenpuree
  • plakjes champignon
  • prei in sliertjes
  • noedels
  • gare scampi
  • lenteui
  • koriander

Doen:
  1. Schik de laagjes zoals hierboven aangegeven op elkaar en overgiet met kokend water.

Groentesoepje

nodig:
  • vetarme groentebouillon
  • krukuma
  • gember
  • knoflook
  • 1 EL sojasaus
  • balsamicoazijn
  • wortelspaghetti
  • knolselderslierten
  • preislierten
  • witloof
  • perterselie
Doen:
  1. Schik de laagjes zoals hierboven aangegeven op elkaar en overgiet met kokend water.

kokoskalkoennoedelsoepje

nodig:
  • vetarme kippebouillon
  • 1 EL sojasaus
  • sesamolie
  • knoflook
  • scheutje limoensap
  • 1 EL vissaus
  • 50ml kokosmelk
  • restje gestoomde brocolli, boontjes, erwtjes,…
  • kalkoenreepjes
doen:
  1. Schik de laagjes zoals hierboven aangegeven op elkaar en overgiet met kokend water.

Tips:

  • Als je dit soepje graag wilt meenemen naar het werk, dan schik je de verschillende laagjes in een afsluitbaar bokaal van 500-600ml en schroef je het deksel dicht. Net voor het opeten giet je het bokaal vol met kokend water en laat je de inhoud een viertal minuten trekken. Smakelijk!
  • Dit soepje is een heel leuke manier om wat restjes uit de koelkast mee te verwerken. Experimenteer.
  • Dit soepje hoeft niet altijd noedels te bevatten. Zo maak je het nog lichter, en niet minder voedzaam.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *