Neem de tijd

Neem de tijd

Een waslijst to do’s voor jouw en je gezin, een uitdagende job, een rits vrijetijdsbestedingen. Vergeet je niet om rust te nemen, te genieten?  Neem de tijd voor minstens één van deze bezigheden.

Eet traag

Een handige om even de tijd te nemen, want eten, dat doe je toch minstens drie keer per dag. Er hangen trouwens nog meer voordelen aan vast dan even tot rust komen. Als je trager eet, dan krijg je sneller een voldaan gevoel  en eet je minder gemakkelijk te veel. Je zult ook veel meer van je maaltijd kunnen genieten. Als je langer kauwt op je maaltijd komen de smaken meer vrij. Het zal je letterlijk beter smaken, en je spijsvertering wordt met beter gekauwd voedsel minder belast.

Wandel minstens 30 minuten per dag

Weer of geen weer, een wandeling van 30 minuten per dag in de natuur doet je lichaam en geest gewoon goed. Met een comfortabele jas die tegen regen en wind kan, maar toch lekker luchtig is ben je in goed gezelschap.

Deze vederlichte donzen jack van Esprit springt eruit omdat hij een capuchon heeft waar je je lekker in kunt wegstoppen tijdens regenbuien op je wandeling. De ritsen op de zakken zorgen dat je spulletjes veilig opgeborgen blijven tijdens de wandeling. Is deze jas niet jouw ding? De jassen van Esprit zijn in alle kleuren, lengtes en uitvoeringen beschikbaar. Koop je online? Dan kun je je bestelling binnen de 1 à 4 werkdagen verwachten bij je thuis. Uiteraard kun je je pakje ook bij vrienden of in een Esprit store via Click & Collect laten leveren.

bron: Esprit.be

Geniet tijdens het wandelen van wat de natuur je schenkt: het prachtige kleurenpalet doorheen de seizoenen, omgevingsgeluiden, een koele bries of de warmte van de zon. Kijk bewust, luister verwonderd. Ondertussen vullen je longen zich met zuivere lucht, rollen je spieren, stroomt je bloedsomloop: een opkikker! En je weerstand krijgt er ook een boost door.

Adem

Al dat hollen van hot naar her drijft ook je ademhaling en je hartslag op. Zo krijg je een opgejaagd gevoel. Spreek met jezelf dagelijks een vast momentje af waarop je heel bewust op je adem let en langzame diepe ademhalingen neemt. Onder de douche bijvoorbeeld. Of in je middagpauze. Heb je meer tijd? Creëer een momentje voor jezelf met een heerlijk kopje thee en geniet van de warmte van je kop thee in je handen, de geur van je thee, je vertraagde ademhaling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *