Muziek kopen met Google Play Muziek

Wil je op alle apparaten je muziek kunnen afspelen? Ook op een usb stick in je wagen? Dan koop je best je muziek. Hoe koop je nu muziek bij Google Play om overal te beluisteren?

Als je muziek wil beluisteren, heb je verschillende mogelijkheden:

Hieronder bespreek ik hoe je muziek kunt kopen met Google Play en hoe je die muziek eenvoudig kunt downloaden.

Update: Google Play Muziek bestaat niet meer. Alle muziek die je hebt aangekocht, kun je overzetten naar YouTube Music via deze link: https://music.youtube.com/transfer. Je kunt ook via Google Takeout alle gekochte muziek downloaden op je computer. Je kunt dit nog doen tot 24 februari 2021. Wil je nog muziek kopen als mp3, dan kun je dit best doen via iTunes op een Windows computer. Op een Mac kun je de nieuwe Apple Muziek app gebruiken. Meer info: https://www.iculture.nl/nieuws/einde-itunes-opvolgers/

Muziek kopen met Google Play

In 3 eenvoudige stappen heb je je muziek gekocht met Google Play.

 1. Ga naar de Google Play Store. Je kunt nu bladeren door de muziekbibliotheek of zoeken via de zoekbalk bovenaan.
  0_1-zoeken
 2. Maak je keuze. Heb je het gewenste album (of nummer) gevonden, klik er dan op om meer informatie te zien. Zo zie je bij een album de verschillende liedjes en de kostprijs.
  1-zoeken-nummers
 3. Aankopen. Door op de prijs te klikken, kun je het album of nummer kopen. Je krijgt eerst een venster met de betaalmethode, als die al ingesteld is voor je google account.

  2-kopen-popupJe kunt de betaalmethode nog aanpassen indien nodig:
  3-kopen-popup-betaalwijzeKlik op kopen om je aankoop te bevestigen.

Zo, je hebt je muziek aangekocht. Moeilijker dan dit, is het niet!

Gekochte muziek downloaden

Om de gekochte muziek te downloaden, ga je als volgt te werk

 1. Ga naar je muziekbibliotheek. Klik hiervoor in de menubalk aan de linkerkant van je scherm op Mijn Muziek
  4a-mijn-muziek
 2. Kies het gewenste album of nummer. Kies het album of nummer dat je wil downloaden. Heb je al veel muziek aangekocht, dan kun je gebruik maken van de zoekbalk bovenaan. Klik op de 3 puntjes bij het album of nummer dat je wenst te downloaden.
  5-extra-opties
 3. Download het album of nummer. Als je op de 3 puntjes geklikt hebt, kies je Album downloaden (of Downloaden in het geval van een nummer).
  6-album-downloaden
  Je krijgt nu volgende melding (als je Google Chrome gebruikt, bij andere browsers krijg je de mogelijkheid om de Music Manager te downloaden)
  7-beperkt-downloaden
  Blijkbaar is er een beperking bij Google Play Muziek dat je elk nummer maar 2 keer rechtstreeks kan downloaden. Gelukkig kun je dit oplossen door te klikken op App Installeren. Dit is een extensie voor de Chrome browser. Klik op App toevoegen bij volgende melding:
  8-app-toevoegen
  Het enige wat je nu nog moet kiezen, is je downloadlocatie:
  9-downloadlocatieDaarna klik je op Nu downloaden en het album of nummer wordt gedownload als mp3 bestanden.

Je hebt nu je muziek gedownload en kunt deze mp3 bestanden nu op je smartphone of een usb stick kopiëren en overal beluisteren.

4 gedachten over “ Muziek kopen met Google Play Muziek”

 1. hallo,

  Ik heb bovenstaande allemaal gedaan maar mijn laptop ziet niet niet de gekochte album die ik heb gedownload. Hoe krijg ik die te zien?

  1. Kijk eens met Windows verkenner in de downloadlocatie. Daar zou je het moeten zien staan.
   Weet je je downloadlocatie niet meer? Download het album dan nog een keer en let goed op de gekozen downloadlocatie.

  1. Een mogelijkheid zou zijn om een paypal account aan te maken (https://www.paypal.com/be/home). Op een paypal account kun je geld zetten of je kunt er je bankrekening aan koppelen. Daarna kun je muziek op Google Play aankopen met je paypal account. Een andere optie is om een cadeaukaart aan te kopen die je dan kunt gebruiken om je muziek aan te kopen. De cadeaukaarten kun je online kopen of in een winkel: https://play.google.com/intl/nl_be/about/giftcards/#instore-retailer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *