Minder stress met meer natuur

Minder stress met meer natuur

Nood aan vakantie na een drukke periode op je werk? Trek er eens op uit in de natuur en ervaar het helende effect op je gezondheid.

Door tijd door te brengen in de natuur vermindert je stressniveau, je wordt er gelukkiger door en je bent minder ziek. Bovendien krijgt je zelfvertrouwen een boost en bevordert het je creativiteit.
Het helende effect van te vertoeven in de natuur is al langer dan vandaag geweten. Toch vergeten we in ons jachtige leven soms hoe belangrijk het wel niet is.

Hieronder een aantal tips om meer tijd door te brengen in de gezonde natuur en weer helemaal in balans te komen met onszelf.

Ga op vakantie in de natuur

Waarom zou je je volgende vakantie niet middenin de natuur doorbrengen? Op natuurhuisje.be vind je meer dan 10 000 natuurhuisjes in Europa die je kunt huren als vakantiewoning. Onthaasten midden in de natuur, lange wandelingen maken in het bos of die stapel boeken eindelijk eens uitlezen die je altijd al wou lezen? Het kan er allemaal.

De natuurhuisjes zijn gelegen op prachtige, unieke locaties; weg van de massa. Voor elke geboekte nacht wordt er bovendien een boom geplant.

Wolken kijken

Herinner je nog dat je als kind op je rug in het gras lag en keek naar de voorbijdrijvende wolken. De tijd ging voorbij terwijl je onbezorgd allerlei figuren probeerde te herkennen in de wolken. Waarom doe je dat niet nog een keer? Je bent helemaal in het nu, de malende gedachtestroom in je hoofd kun je eventjes een halt toeroepen.

Wandelen in de natuur

Niets leukers dan een herfstwandeling in het bos tussen de naar beneden dwarrelende bladeren of een wandeling door de sneeuw terwijl je van de mooie wintertaferelen geniet. Bovendien is wandelen heel laagdrempelig: je hebt er geen duur materiaal voor nodig en je kunt het overal doen. 15 minuten wandelen per dag is ideaal voor een gezonder leven.

Een moestuintje starten

Door je eigen moestuintje te starten, breng je tijd door in de buitenlucht en ben je bezig met je handen in de aarde. Het is bewezen dat het goed is voor je stressniveau om met je handen bezig te zijn. Hou het wel simpel om te beginnen als je nog geen groene vingers hebt: sla, uitjes, boontjes of rode biet zijn gemakkelijk te kweken en leveren je een mooie oogst op.

Yoga in openlucht

Dankzij yoga kom je tot rust. Yoga aan zee voegt daar nog een extra dimensie aan toe: met de wind in je haren en de ruisende golven op de achtergrond kun je toch niet anders dan je opnieuw herboren voelen. Of wat dacht je van een zonnegroet boven op een heuvel met onder je een publiek van grazende koeien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *