Met meerdere toestellen surfen via 1 data abonnement

wifihotspotAls er geen draadloos netwerk in de buurt is en je wilt toch internet toegang, heb je een data abonnement nodig op je SIM-kaart. Dit laat toe om te surfen via de GSM masten. Zo’n data abonnement kost natuurlijk geld. Wat als je nu meerdere toestellen hebt waarmee je wilt surfen op het internet, ben je dan verplicht om in elk toestel een SIM-kaart met data abonnement te steken?

Stel: je hebt zowel een smartphone als een tablet waarop je toegang wilt tot het internet. Misschien heb je een tablet aangeschaft met enkel wifi en geen 3G m.a.w. geen mogelijkheid om een SIM-kaart in te steken, want op een tablet is 3G nog steeds een optie die dus een meerprijs betekent. Kun je dan niet surfen met je tablet op plaatsen waar er geen wifi beschikbaar is?

Niet getreurd! In elke smartphone kun je een SIM-kaartje steken. Logisch, maar dat betekent wel dat je (mits een data abonnement) altijd kunt surfen op je smartphone. Bovendien is de kans groot (als je smartphone draait op Android, iOS of Windows Phone) dat je je data verbinding kunt delen zodat je eigenlijk op je smartphone een eigen wifi hotspot (of access point) kunt opzetten.

Door het opzetten van een wifi hotspot wordt het mogelijk om met andere toestellen te connecteren op deze wifi verbinding op net dezelfde manier als je op elke andere wifi verbinding connecteert.

Conclusie

Wil je overal op internet met al je toestellen, houd dan rekening met volgende tips:

  • Zorg voor een goede smartphone (Android, iOS of Windows Phone) met data abonnement.
  • Betaal niet extra voor een 3G versie van een tablet, maar connecteer via wifi met je smartphone.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *