Met deze superleuke kerst activiteit maak je kerstavond gezelliger

Is het dit jaar jouw beurt om een supergezellige kerstavond met je familie te organiseren? En zoek je nog een leuke, originele kerst activiteit voor jong en oud?

Naast het gezellige samenzijn met je familie en het lekkere eten, mogen er ook geen activiteiten en cadeautjes ontbreken op kerstavond. Wat als je nu eens een activiteit organiseerde met heel veel cadeautjes voor iedereen?

Nodig

 • 3 à 5 cadeautjes per persoon
 • inpakpapier
 • 1 grote dobbelsteen
 • een goed humeur

De kerst activiteit voorbereiden

 1. Koop 3 à 5 cadeautjes per persoon. Ben je met 8 personen koop dan bijvoorbeeld 24 à 40 cadeautjes. Zorg dat er voor iedereen die komt wat leuks tussenzit. Afhankelijk van je budget weet je wat elk cadeautje ongeveer kan kosten. Eventueel kun je op voorhand een bijdrage vragen aan je gasten om je totale budget wat op te krikken. Maar denk er aan dat het minder om de waarde van het cadeautje gaat dan om de activiteit.
 2. Pak de cadeautjes zo in dat het niet meer mogelijk is om direct te zien wat er in zit. Gebruik voor het inpakken kerstpapier of bruin papier, dat je nog wat feestelijker kunt maken met wat kerstversiering. Zorg ook voor voldoende vulling in je pakje zodat je cadeau steeds stevig zit.
 3. Koop een grote, zachte dobbelsteen. Je kunt deze uiteraard ook zelf knutselen, maar ben je niet zo handig of wil je hier geen tijd aan verliezen, dan koop je er gewoon één, bijvoorbeeld bij bol.com.
 4. Bedenk leuke opdrachten. Bedenk voor elk oog van de dobbelsteen een opdracht, in totaal bedenk je dus 6 leuke opdrachten. Hou hierbij rekening met je publiek. Een aantal ideetjes:
  dobbelspel kerst activiteit

De kerst activiteit spelen

 1. Iedereen kiest een plaatsje aan tafel. Zorg dat de tafel leeg is, want je heb wel wat plaats nodig.
 2. Elke persoon krijgt evenveel cadeautjes. Verdeel de cadeautjes willekeurig onder de aanwezigen. Let wel: benadruk dat niemand de cadeautjes mag openmaken: dat is voor later.
 3. Bepaal wie mag beginnen. Dit kan de oudste of de jongste zijn. Of diegene die het grootste aantal ogen met de dobbelsteen gooit.
 4. Gooi om beurt met de dobbelsteen en voer de opdracht uit. Bepaal op voorhand hoeveel ronden je speelt: zo blijft het gezellig en vermijd je onaangename discussies achteraf.
 5. Open de cadeautjes die voor je staan. Als de afgesproken aantal ronden voorbij zijn, dan opent iedereen de cadeautjes die op dat moment voor hem staan. Je kunt dit om beurt doen om de spanning er wat langer in te houden. Heeft iedereen zijn cadeautjes geopend, dan kun je nog altijd afspreken om onderling wat te wisselen om de tevredenheid te verhogen.

Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *