Meer tijd met minder nieuwsbrieven

Hoe schrijf je je uit op de nieuwsbrieven die je niet meer interessant vindt?

Af en toe laat je je email adres achter op een website om een nieuwsbrief te ontvangen of om op de hoogte te blijven van een interessant product. Na verloop van tijd ontvang je dan zoveel nieuwsbrieven dat je meer nieuwsbrieven in je mailbox ontvangt dan andere emails. Het is belangrijk voor je innerlijke rust om op regelmatige basis de nieuwsbrieven kritisch te bekijken en te bepalen of je die nog wel wilt ontvangen. Dat dit niet enkel voor nieuwsbrieven van belang is, maar ook voor andere zaken in je leven kun je lezen in het gratis e-boek Vereenvoudig je leven.

Handmatig uitschrijven

Om je uit te schrijven uit nieuwsbrieven, kun je de link gebruiken die onderaan een nieuwsbrief staat: unsubscribe of uitschrijven. Dit moet je per nieuwsbrief doen en kost je zo wel wat tijd. Het voordeel is dat je volledige controle hebt over welke nieuwsbrieven je wel en welke niet meer wilt ontvangen. En dat je deze nieuwsbrieven uitschakelt bij de bron: ze komen met andere woorden nooit in jouw emailsysteem terecht.

Automatisch uitschrijven

Je kunt ook gebruik maken van de service Unroll.Me. Je geeft op de site je email adres in en na toestemming te geven, scant Unroll.Me je inbox en geeft een overzicht van het aantal gevonden nieuwsbrieven.

unrollme_overview

Door op Continue te klikken, kun je per nieuwsbrief aangeven of je deze wil houden of je deze niet meer wenst te ontvangen. Je kunt bepaalde nieuwsbrieven ook combineren tot een Rollup. Deze ontvang je dan niet meer apart, maar 1 keer per dag in een gegroepeerde email.

unrollme_mails

Deze dienst heeft natuurlijk wel toegang nodig tot je gegevens (lees zeker goed de privacy policy om te zien of je je daar kunt in vinden). Wens je dit niet, dan kun je deze dienst altijd terug uitschakelen (deze link werkt in geval je Gmail gebruikt). Unroll.me werkt momenteel met volgende emaildiensten: Outlook.com (ook Hotmail, MSN & Windows Live), Gmail, Google Apps, Yahoo! Mail, AOL Mail en iCloud.

Unroll.me kan dus jouw volgende productiviteitsbooster worden! Of schrijf jij je liever manueel uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *