Meer rust met minder meldingen op je smartphone

Ben jij ook zo iemand die bij elke melding van een nieuwe e-mail direct op je smartphone kijkt? Bezorg jezelf meer rust door je e-mailmeldingen na de werkuren en in het weekend uit te zetten.

Breng wat meer rust in je leven door minder vaak op je smartphone bezig te zijn. Een goede start is om je e-mail meldingen uit te schakelen. Lukt het je niet om ze meteen volledig uit te zetten? Begin dan klein en zorg dat je geen werkgerelateerde meldingen meer ontvangt na de werkuren en in het weekend. Eens je dit gewoon bent, kun je de uren waarop je wel e-mail meldingen ontvangt nog verder terugschroeven.

Geen meldingen meer na de werkuren

Hoe stel je nu je smartphone in om geen meldingen meer na de werkuren en het weekend te ontvangen? Heb je een android smartphone en staat je werk e-mail op een Microsoft Exchange server, dan doe je dit zo:

Ga naar de instellingen en daarna naar je accounts. Kies de Microsoft Exchange account.
2016-11-22-12-36-07

Klik op Instellingen. Je krijgt nu een overzicht te zien van de verschillende accounts.
2016-11-22-12-36-21

Klik op de gewenste account. Meestal zal je er maar één hebben. Je krijgt nu je synchronisatieschema te zien. Dit bepaalt wanneer je nieuwe e-mails ontvangt.
2016-11-22-12-37-31Op de afbeelding hierboven zie je bijvoorbeeld dat tijdens de piektijd de e-mails via push binnenkomen. Dit betekent dat van zodra je een nieuwe e-mail ontvangt, deze ook een melding zal geven op je smartphone. Buiten piektijd staat het schema op Handmatig ingesteld. Dus buiten de piektijd ontvang ik geen e-mail meldingen, tenzij ik manueel mijn e-mails ophaal.

De definitie van de piektijd kun je uiteraard zelf instellen. De dagen die met een blauwe achtergrond zijn piekdagen, de dagen met een grijze achtergrond de daldagen. Je kunt deze eenvoudig aanpassen door er op te drukken. Zorg er hier dus voor dat het weekend niet als piekdagen staat ingesteld. Ook kun je eenvoudig aanduiden op de piekdagen wanneer de piektijd begint en wanneer de piektijd eindigt.

Je kunt natuurlijk ook instellen om tijdens de piektijden niet telkens direct een melding te krijgen bij elke nieuwe e-mail. Je doet dit door bij het schema voor de piektijd in plaats van Push voor een bepaalde frequentie te kiezen. Je zou bijvoorbeeld om het uur of om de 4 uur je e-mails kunnen laten toekomen.

2016-11-22-12-37-44

Bij nieuwere Android versies kun je het synchronisatieschema niet meer terugvinden via Accounts. Je gaat dan naar je e-mail programma op je smartphone, klikt op meer -> instellingen.

Vervolgens kun je dezelfde werkwijze als hierboven volgen om tot het synchronisatieschema te komen:

Hoe ga jij om met e-mail meldingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *