Meer plaats in je portemonnee met minder klantenkaarten

Meer plaats in je portemonnee met minder klantenkaarten

Heb jij ook stapels klantenkaarten die je steeds meesleurt? Zowat elke winkel heeft een eigen klantenkaart. Gelukkig kan het ook digitaal.

Als je naar verschillende winkels gaat, is de kans groot dat je portemonnee uitpuilt van alle klantenkaarten die je bij je wil houden of misschien heb je wel een apart tasje of portemonnee om alle klantenkaarten bij te houden. Je bent niet verplicht om al die klantenkaarten te aanvaarden, hoor ik je al denken. En dat klopt: je kunt er ook voor kiezen om enkel klantenkaarten van je meest gebruikte winkels te verzamelen. Maar dan loop je heel wat mooie promoties mis.

Digitale klantenkaarten

Gelukkig bestaan er apps om je klantenkaarten te bundelen. Stocard is een populaire app die doet wat het moet: je klantenkaarten vervangen door een digitale versie met nog tal van extra functies. Je kunt Stocard op iOS en Android gebruiken: https://stocardapp.com/nl/be.

stocard overzicht

Het werkt alleszins heel gebruiksvriendelijk. Na installatie kun je kiezen om een account aan te maken of te werken zonder account. Door een account aan te maken, raak je de ingevoerde klantenkaarten niet kwijt en behoud je je klantenkaarten als je ooit verandert van telefoon.

Kaarten toevoegen

Na inloggen, klik je op de rode ‘+ kaart toevoegen’ knop onderaan om klantenkaarten toe te voegen. Je kunt zoeken in een hele lijst van gekende klantenkaarten. Als je de juiste gevonden hebt, selecteer je deze en kun je de barcode van je klantenkaart scannen ofwel het nummer onder de barcode manueel ingeven. De klantenkaart van de bloemist om de hoek zul je misschien niet terugvinden maar deze kun je toevoegen als ‘Andere kaart’. Je kunt dan zelfs nog een foto van de klantenkaart toevoegen zodat je duidelijk ziet over welke winkel het gaat.

stocard kaart toevoegen

Extra functies

Heb je alle klantenkaarten toegevoegd aan Stocard, dan open je tijdens het shoppen enkel de applicatie, selecteert de gepaste klantenkaart en laat de barcode op het scherm van je smartphone inscannen aan de kassa.

Naast het bijhouden van je klantenkaarten, kun je ook inloggen op je accounts van de specifieke winkels zodat je vanuit stocard kunt zien hoeveel punten je verzameld hebt in die winkel.

stocard kaart toegevoegd

Ook krijg je de dichtstbijzijnde winkel te zien met de mogelijkheid om er direct naartoe te navigeren. Indien er een reclamefolder beschikbaar is voor die winkel kun je die digitaal doorbladeren en je kunt eventuele notities toevoegen wat handig kan zijn om bijvoorbeeld het merk hondenvoeding die je steeds koopt te vermelden bij de klantenkaart van de dierenvoedingszaak.

Wist je dat?

Nog meer ruimte vrijmaken in je portemonnee? Het is mogelijk om muntstukken thuis te laten door je kleine betalingen te digitaliseren door gebruik te maken van de Payconiq app. Je leest er hier meer over: Betalen met de payconiq by bancontact app.

Gebruik jij een app voor je klantenkaarten? Of vertrouw je nog op de papieren versies? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *