Meer doen met je Google Assistent

Meer doen met je Google Assistent

Sinds eind mei 2019 is de Google Assistent officieel beschikbaar in België. Hierdoor kun je nu heel wat meer doen met je Google Home.Zo is het mogelijk om koppelingen te maken met diverse diensten. Hieronder een overzicht van wat er mogelijk is. Om een dienst te activeren begin je steeds met ‘Hey Google…’ (of ‘Oké Google…’)

… welk weer wordt het vandaag?

Je kunt nu informatie omtrent het weer opvragen via de KMI dienst. Om te starten, zeg je tegen je Google Home: ‘Hey Google, praat met KMI’. Daarna vraagt je Google Home of je toestemming wil geven om je naam op te halen via je Google Account. Hierna moet je nog zeggen in welke gemeente je woont. Dit moet je uiteraard maar eenmalig doen. Vanaf nu is het steeds mogelijk om te zeggen: ‘Vraag aan het KMI welk weer het vandaag is’ of ‘Vraag aan het KMI: Is het vandaag weer om te barbecueën’ of ‘Vraag aan het KMI: Moet ik vandaag een jas aandoen’. Wil je meerdere dingen vragen aan het KMI dan kun je ook eerst vragen: ‘Hey Google, praat met KMI’ waarna je volgende vragen automatisch vragen worden aan het KMI.
Hier een filmpje met meer uitleg:

… waar blijft mijn pakje?

Eerst zeg je ‘Hey Google, verbind met bpost’. Als je bpost account nog niet gelinkt is aan je gmail account, ontvang je in de Google Home app een link om die verbinding te maken. Daarna kun je de status van je pakketjes opvolgen. ‘Hey Google, wanneer wordt mijn pakje geleverd?’.

… zet mijn digicorder aan

Heb je digitale tv van Telenet. Dan kun je je digicorder aan- en uitzetten via je Google Assistent. Je kunt ook programma’s pauzeren, het volume aanpassen en een serie of film zoeken. Heb je de allernieuwste Telenet TV-box met afstandsbediening met geïntegreerde spraakherkenning, dan werkt dit momenteel nog niet. Vanaf het moment dat je account gekoppeld is, kun je praten met Telenet door ‘Hey Google, praat met Telenet’ te zeggen.
Meer informatie vind je op de website van Telenet.

… praat met VRT nieuws

Door ‘Hey Google, praat met VRT nieuws’ te vragen, krijg je Martine Tanghe te horen die je vraagt of je het nieuws of de verkeersinformatie wenst te horen. Kies je voor het nieuws, dan krijg je het meest recente nieuws te horen.

… praat met HLN

‘Hey Google, praat met HLN’. Vervolgens krijg je de hoogtepunten van het HLN nieuws te horen. Dit in een korte samenvatting van zo’n 2 minuten.

… hoeveel kost een 10-ritten kaart

Je kunt vragen welke abonnementen er zijn bij de NMBS of hoeveel een 10-rittenkaart kost. Helaas is het momenteel nog niet mogelijk om real-time treininformatie op te vragen met je stem.

Wist je dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *