Meer bewegen met de e-bike

Meer bewegen met de e-bike

De e-bike is een beetje zoals een maatje: je trekt er samen op uit, beleeft een heerlijke tijd en bij aankomst op je bestemming kan je er helemaal tegenaan.

Enkele voordelen op een rij:

Kwalitijd

Voor de bezige bijen onder ons: je verliest geen tijd op de fiets. Integendeel!  Je ontspant door fysiek bezig te zijn en te genieten van de omgeving. Je haalt veel meer waardevolle dingen uit je tijd voor je lichaam en geest, je omgeving en het milieu. Even een boodschap doen met de fiets maakt je hoofd leeg. Je neemt de omgeving in je op en je hebt toch een klus achter de rug!

Een e-bike is ook een hele leuke om voor woon-werk verkeer te gebruiken. Na het werk, op de terugweg naar huis ben je al helemaal uitgewaaid van je werkdag en kan je ontspannen en opgeladen beginnen aan dat andere deel van je dag.

Gezond

Je bouwt je weerstand op door lekker in de buitenlucht te zijn. Let er op dat je altijd een laagje meer draagt op de fiets. T-shirtweer te voet? Truitje aan op de fiets.  Je houdt je lichaam en geest fit. Je kan op een snelle stand rijden, maar waarom zou je? Daar dient een fiets niet voor. Als je de fiets instelt op een klein beetje ondersteuning zet je je lijf aan het werk zonder jezelf af te beulen.

Dat is nu net het leuke aan een e-bike: je bent in beweging en kunt de ondersteuning instellen naar jouw behoefte. Na zwaar tuinwerk toch nog even een boodschap doen?  Dan laat je je fiets jouw ondersteunen tijdens de rit. Zo kan je de auto toch wat vaker laten staan, ook als je al fysiek wat moe bent.

Goed voor het milieu

Als je wat vaker kansen ziet om de fiets te nemen, dan laat je de auto staan. Daar wordt niet alleen jij beter van, ook het milieu help je ermee vooruit!

Leuk met zijn tweetjes

Na het werk nog even een tochtje doen? Heerlijk! De wind door je haren, samen genieten van de mooie omgeving, een babbeltje kunnen doen. Met een e-bike lukt dat. Geen overstemmende motor zoals bij snorfietsen. Geen uitlaat, alleen schone lucht. Lets go!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *