Lezingen en workshops

Wil je een inspirerende lezing/workshop door zenspiratie? Onze ervaren sprekers Els en Christophe staan graag voor je klaar. Kenmerkend zijn onze no-nonsense aanpak en heldere uitleg. De lezingen/workshops staan volledig in het zenspiratie thema ‘eenvoud siert’.

Hieronder vind je een selectie van onze lezingen/workshops. Interesse? Contacteer ons via het contactformulier of via e-mail naar info@zenspiratie.be.

Afvalbewust boodschappen doen

In je boodschappentas zit er meestal een heleboel overbodig afval. Je hoeft niet per se te streven naar een 100% afvalvrije levensstijl. Door te kiezen voor zo weinig mogelijk (plastic) afval kom je al een heel eind. Je krijgt tips en praktische info om je boodschappen onder de loep te nemen en keuzes te zien die een stuk minder afval inhouden.

Duur: 2 uur

Organiseer je koelkast

“Mama, waar staat de ketchup?!”, Waar bewaar jij restjes? En hoe? Moeten tomaten in de koelkast? Op deze praktische vragen krijg je antwoorden van een organisatie expert.  Je komt te weten hoe je jouw koelkast praktisch en overzichtelijk kan inrichten zodat elke hap lekker, vers en gemakkelijk te vinden is voor elk gezinslid.

Duur: 2 uur

Bewust omgaan met je smartphone

Tegenwoordig zijn we nog net niet vergroeid met onze smartphone. Hij is nuttig tijdens het koken, eten, sporten, wandelen, winkelen,…Hoe hou je het op een sociaal aanvaardbare manier oké voor je lichamelijke en mentale gezondheid. Je krijgt handige tips om jouw smartphonegebruik onder de loep te nemen en een balans te vinden.

Duur: 2 uur

Thuis komen in je eigen huis: organiseer je huis

Om thuis te kunnen komen in je eigen huis is er wat organisatie nodig. Je krijgt tips om orde te krijgen en te houden. Zo schenk je jezelf en je huisgenoten meer tijd om echt thuis te komen bij zichzelf en elkaar.

Duur: 2 uur

 

 

 

Gezondheidsapps

Meer en meer kunnen we onze gezondheid controleren en bijhouden met talloze apps op onze smartphone. Welke apps zijn er de moeite waard om te installeren en zijn ze allemaal even betrouwbaar? Je ontdekt het in deze lezing. Tot slot krijg je ook informatie omtrent privacy aspecten.

Duur: 2 uur

Alles over ebooks

Lekker languit op het strand met een e-book bij de hand. Je leert wat e-books zijn, waar je ze legaal kunt downloaden (zowel gratis als betalend) en hoe je ze op je e-reader of tablet kunt krijgen. We behandelen ook de verschillen tussen een e-reader en een tablet. Tot slot krijg je een kort overzicht van hoe je je e-books makkelijk kunt beheren.

Duur: 2 uur

 

 

Interesse? Contacteer ons via het contactformulier of via e-mail naar info@zenspiratie.be.