Lezingen en workshops

Wil je een inspirerende presentatie/workshop door zenspiratie? Onze ervaren sprekers Els en Christophe staan graag voor je klaar. Kenmerkend zijn onze no-nonsense aanpak en heldere uitleg. De presentaties/workshops staan volledig in het zenspiratie thema ‘eenvoud siert’.

Hieronder vind je een selectie van onze lezingen/workshops. Interesse? Contacteer ons via het contactformulier of via e-mail naar info@zenspiratie.be.

Geplande presentaties en workshops

Hackers buiten houden

We brengen alsmaar meer tijd online door. Daarbij gaan we soms onbesuisd of roekeloos te werk, meestal omdat we de draagwijdte van onze acties niet goed inschatten of omdat we onvoldoende beseffen dat cybercriminaliteit een veelkoppig monster is.

In deze sessie overlopen we een hele waaier aan veiligheidstips i.v.m. het gebruik van smartphones, tablets, laptops en PC’s.

  • overzicht van kwaadaardige software (malware), phishing en pharming
  • veilige wachtwoorden & wachtwoordbeheerders
  • versleuteld surfen (https)
  • wifi-netwerken en hotspots
  • veilige betalingen

Duur: 2 uur

Goed zorgen voor jezelf

Aardige en betrokken mensen met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel (ook jij dus 😉 zijn het meest kwetsbaar voor stress en burn-out.Stress kan je niet vermijden. Het hoort erbij. Hoe blijf je dan buiten schot? Door je draagkracht groter te maken met zelfzorg. We helpen je op weg om je specifieke basisbehoeften te ontdekken. Je krijgt duidelijke tips en ideeën om beter voor jezelf te zorgen.

Duur: 2 uur

Browsertips

Je browser is meer dan ooit een venster op de wereld. Je gebruikt het voor zoveel meer dan surfen op het internet. Met lichte overdrijving zou je kunnen stellen dat de browser andere lokale software of programma’s overbodig maakt, waaronder je e-mailprogramma, kalender, adresboek of kantoorsoftware.

Toch blijven veel functies en handigheden van je browser onderbenut. In deze demo overlopen we de belangrijkste functies van de populairste browser: Chrome (Google). Je leert hoe je met deze browser sneller en veiliger kunt surfen. Daarbij besteden we bijzondere aandacht aan privacy-aspecten: wachtwoordbeheer, incognitomodus, cookies, tracking, locatie delen, gegevens wissen. Je maakt ook kennis met ingebouwde synchronisatiemogelijkheden en met handige uitbreidingen (extensies of add-ons).

Tussendoor tonen we hoe je een zoekmachine als Google naar je hand kunt zetten om zo snel mogelijk te vinden wat je zoekt – recht op het doel af.

En tot slot staan we kort stil bij de nieuwste tendensen, want het web blijft natuurlijk aan een verschroeiend tempo verder evolueren.

Duur: 2 uur

Gezondheidsapps

Meer en meer kunnen we onze gezondheid controleren en bijhouden met talloze apps op onze smartphone. Welke apps zijn er de moeite waard om te installeren en zijn ze allemaal even betrouwbaar? Je ontdekt het in deze lezing. Tot slot krijg je ook informatie omtrent privacy aspecten.

Duur: 2 uur

Afvalbewust boodschappen doen

In je boodschappentas zit er meestal een heleboel overbodig afval. Je hoeft niet per se te streven naar een 100% afvalvrije levensstijl. Door te kiezen voor zo weinig mogelijk (plastic) afval kom je al een heel eind. Je krijgt tips en praktische info om je boodschappen onder de loep te nemen en keuzes te zien die een stuk minder afval inhouden.

Duur: 2 uur

Organiseer je koelkast

“Mama, waar staat de ketchup?!”, Waar bewaar jij restjes? En hoe? Moeten tomaten in de koelkast? Op deze praktische vragen krijg je antwoorden van een organisatie expert.  Je komt te weten hoe je jouw koelkast praktisch en overzichtelijk kan inrichten zodat elke hap lekker, vers en gemakkelijk te vinden is voor elk gezinslid.

Duur: 2 uur

Bewust omgaan met je smartphone

Tegenwoordig zijn we nog net niet vergroeid met onze smartphone. Hij is nuttig tijdens het koken, eten, sporten, wandelen, winkelen,…Hoe hou je het op een sociaal aanvaardbare manier oké voor je lichamelijke en mentale gezondheid. Je krijgt handige tips om jouw smartphonegebruik onder de loep te nemen en een balans te vinden.

Duur: 2 uur

Thuis komen in je eigen huis: organiseer je huis

Om thuis te kunnen komen in je eigen huis is er wat organisatie nodig. Je krijgt tips om orde te krijgen en te houden. Zo schenk je jezelf en je huisgenoten meer tijd om echt thuis te komen bij zichzelf en elkaar.

Duur: 2 uur

Alles over ebooks

Lekker languit op het strand met een e-book bij de hand. Je leert wat e-books zijn, waar je ze legaal kunt downloaden (zowel gratis als betalend) en hoe je ze op je e-reader of tablet kunt krijgen. We behandelen ook de verschillen tussen een e-reader en een tablet. Tot slot krijg je een kort overzicht van hoe je je e-books makkelijk kunt beheren.

Duur: 2 uur

Interesse? Contacteer ons via het contactformulier of via e-mail naar info@zenspiratie.be.