Koken met kruiden uit de tuin: verse muntthee in putje winter

Eenmaal je verse munt in de tuin hebt kan je er niet meer zonder. Ik maak er graag muntthee mee, maar er zijn talrijke gerechten en drankjes waar er muntblaadjes in kunnen. Munt trekt zich tijdens de winter echter terug.  Daar heb ik iets op gevonden. Ook in putje winter kan ik genieten van een kopje kraakverse muntthee. Zo doe ik dat: 

Nodig:

  • Een ijsblokkenbakje
  • een diepvries 😉
  • water
  • een muntplant
  • eventueel een kruidenknipschaar om de muntblaadjes in reepjes mee te snijden.
  • diepvrieszakje

Doen: 

  1. Pluk de munt op een zonnige, droge dag.
  2. Versnipper de munt. Ik heb een kruidenschaar waarmee je de munt in fijne reepjes kan knippen.
  3. Verdeel de munt over het ijsblokkenbakje en vul de blokje aan met water.
  4. Zet in de diepvries.
    2014-10-05 07.58.47_1038px
  5. Als de blokjes bevroren zijn haal je ze uit het bakje en doe je de blokjes in een diepvrieszakje dat weer de diepvries in gaat.
  6. Zo maak je zoveel blokjes als je maar wilt.
  7. Trek in een kopje muntthee? Kook water en neem een blokje munt uit de diepvries. Doe de munt in een kopje. Overgiet met het gekookte water. Even later trekken…et voila!
    2014-10-20 14.17.55_1038px
  8. Ik zet bijna altijd een hele kan thee. Dan neem ik twee zo’n muntblokjes.
    2014-10-20 14.26.13_1038px

Wist je dat? 

  • Munt een echte woekerplant is? Als je dus droomt van versgeplukte muntblaadjes uit eigen tuin, plant de munt dan in volle grond, maar perk hem in! Dat kan door hem in een ruime bloempot in te graven.
  • Een kopje muntthee na de maaltijd heel erg gezond is? Het bevordert de spijsvertering en helpt de mond schoon te houden. Als je last hebt van winderigheid, dan kan muntthee ook wel eens helpen.
  • Je echt niet bang moet zijn om je kruiden te knippen voor gebruik. Hoe vaker je knipt hoe flinker ze zullen groeien. Echt waar!
  • Je deze techniek met allerlei tuinkruiden kan toepassen.  Zo heb je steeds verse oregano, bieslook, salie, …in huis. Je voegt gewoon de blokjes toe tijdens je bereiding en klaar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *