Koken met ingrediënten uit de tuin: spinaziepuree

Spinazie groeit gemakkelijk in de tuin. Je hebt er niet veel werk aan, ook niet om de bladgroente te bereiden en het is zoveel lekkerder dan diepvriesspinazie.  Zo maak je deze lekkere spinaziepuree:

Nodig:

  • Flink wat vers geplukte spinazie (uit de tuin). Doe maar een mand vol. Spinazie slinkt erg snel tijdens het bereiden.
  • water
  • nootmuskaat
  • room
  • peper- (zout)
  • aardappelen naar behoefte

Doen: 

  1. Spoel de spinazie even voor je hem in een ruime pot doet met een bodempje water op een laag vuurtje.
  2. Schil de aardappelen en kook ze.
  3. De spinazie zal erg snel slinken. Eenmaal geslonken kruid je met nootmuskaat, peper en eventueel wat zout.
  4. Mix de groente en voeg er een scheutje room aan toe.
  5. Als de aardappelen gekookt zijn giet je ze af. Je voegt de spinazie bij de aardappelen en stampt alles tot puree.
  6. Met een klopper kun je het geheel flink omroeren.
  7. Klaar!
  8. Heerlijk met een zacht gekookt eitje. De kinderen zijn er ook dol op met fishsticks.
  9. Smakelijk!

Wist je dat?

  • Je voor dit recept ook gewoon diepvriesspinazie met room kan gebruiken? Dan moet je natuurlijk  geen room meer toevoegen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *