Met de rabarber uit de tuin kun je zoveel meer maken dan confituur! Zoals limonade bijvoorbeeld! De bereiding is helemaal niet moeilijk en je hebt er weinig ingrediënten voor nodig. De uit te lengen siroop wordt met stevia gemaakt. Zo beperk je het suikerverbruik in je gezin én kunnen mensen met een suikervrij dieet (diabetici) meegenieten van een glaasje fris.
Nodig: (voor ongeveer 2 liter siroop)
- 1,5 kg rabarber
- 600 ml water
- 50 ml citroensap
- 50 gr stevia (in poedervorm)
Bereiding:
- Was de rabarber en snij de stengels in stukjes.
- Kook de stukjes in 600 ml water.
- Laat op een zacht vuurtje sudderen tot de stukjes zacht geworden zijn.
- Laat de rabarber nu uitlekken in een zeef en vang het sap op.
- Voeg bij het sap het citroensap en de stevia toe.
- Zet het mengsel weer op een zacht vuurtje tot de stevia mooi opgelost is.
- Voeg enkele druppels grenadine toe.
- Giet de siroop in flessen.
- Om limonade te maken leng je deze siroop aan met water volgens eigen smaak.
Wist je dat?
- Het een fabel is dat je na 21 juni best geen rabarber meer eet omwille van het oxaalzuur. Toch laat je beter de rabarber met rust na eind juni zodat je er volgend jaar weer volop kunt van genieten.
- Rabarber appelzuur bevat? Dit heeft een bloedzuiverende werking.
Eén gedachte over “ Koken met ingrediënten uit de tuin: rabarberlimonade met stevia”