Dit is één van mijn favoriete zomergerechten waar er veel vraag naar is. Koud kan het zo mee op de picknick. Warm is deze quiche ook niet te versmaden. Het is eenvoudig te maken en nog zo lekker met eitjes van de eigen kippetjes!
Nodig: (voor 3-6 personen)
- 200 gram kippewit (ik neem plakjes uit de charcuterieafdeling)
- 1 kant en klare kruimeldeeg
- 400 gram erwtjes en worteltjes uit de diepvries
- 1 ui
- 3 eieren
- 25 cl magere room
- 50 gram geraspte gruyère
- 1/2 blokje vetarme kippenbouillon
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Snij de ui fijn, voeg de worteltjes en erwtjes toe en kook ze samen met het bouillonblokje tot ze gaar zijn. Giet af. Laat de groenten uitlekken.
- Breng ondertussen de kruimeldeeg in de vorm aan.
- Klop de eitjes los in een grote kom, voeg de geraspte kaas en de room toe. Meng goed.
- Snijd het kippewit in blokjes. Ik snijd dwars door alle opgestapelde plakjes heen.
- Meng het vlees en de groenten goed. Giet dit geheel op de deegbodem.
- Giet hier het eimengsel over. Maak vlak.
- Laat de quiche 25 minuten in de oven bakken.
- Dien warm op met een slaatje. Of trek erop uit voor een picknick!