Deze gebakjes vallen bij jong en oud in de smaak. Ze zijn lekker zoet-zuur en er komt geen suiker aan te pas! Iedereen kan er dus van smullen, ook diabetici, of mensen die hun suikerverbruik wat willen inperken!
Nodig: (Voor 12 gebakjes in cupcakevorm)
- 125 gram zachte boter;
- 12 gram stevia poeder (gebruik je toch liever suiker? vervang dan de stevia door 120 gram suiker)
- 3 eieren
- 50 milliliter melk
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram aalbessen
- wat extra zelfrijzend bakmeel
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175°C. Verdeel de vormpjes over de bakplaat.
- Voeg alle ingrediënten samen (behalve de besjes) en klop goed door elkaar met de mixer-deegklopper.
- Blijf 2-3 minuten doorkloppen voor een luchtig deeg.
- Wentel de besjes even door de bloem zodat ze niet naar de bodem van de gebakjes zakken tijdens het bakken.
- Voeg ze bij het deeg en roer voorzichtig om.
- Schep het beslag in de 12 vormpjes.
- Bak de cakejes 25 minuten in oven.
- Geniet van de goudbruine, afgekoelde gebakjes!
Wist je dat?
- Stevia een mooie en natuurlijke vervanger voor suiker is? Je kan er mee bakken, je kan het in dranken en desserts doen. Meer weten? Surf naar: www.purevia.be
- Niets zo heerlijk als lekkers klaarmaken met ingrediënten uit de eigen tuin! De aalbesjes samen plukken en dan de keuken in duiken om ze te verwerken dus!